In Metropola

Novo dizalo za osobe s invaliditetom u Gornjogradskoj gimnaziji 

Objavljeno

/

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević obišao je radove na Gornjogradskoj gimnaziji te je najavio da će obnova biti gotova do početka 2025. godine. Cijela obnova koštat će više od 18 milijuna eura, a predviđena je i ugradnja dizala za osobe s invaliditetom.

Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević, ovog je utorka obišao radova na Gornjogradskoj gimnaziji te je najavio da se povratak učenika očekuje do početka sljedeće godine, iako je sama obnova poprilično kompleksna budući da se radi o zaštićenom kulturnom dobru.

Spomenuo je kako je ukupna vrijednost obnove veća od 18 milijuna eura. Dio se povukao iz europskog fonda solidarnosti, dio kroz NPO, a dio kroz državni proračun.

– Posebno me veseli to što smo u suradnji s konzervatorima našli rješenje za prenamjenu dosad neiskorištenog tavanskog prostora. Uvijek gledamo kako da se proširi kapacitet i kako da bude još bolja zgrada, stoga će se na tavanu smjestiti učionica i kabineti, rekao je gradonačelnik.

Napomenuo je da će u školu biti ugrađeno i dizalo za osobe s invaliditetom, što neće dodatno odužiti proces obnove.

– Osim škola, obnavljaju se i druge gradske zgrade i evo doista zahvaljujem na strpljenju učenicima, zaposlenicima i roditeljima učenika Gornjogradske gimnazije i isto tako doista očekujem da što prije otvorimo ovu ljepoticu, poručio je Tomašević na konferenciji za medije.

U trendu

Exit mobile version