Vijesti

Novi lječilišni hotel i bazeni u Stubičkim Toplicama

Objavljeno

/

Konferencija za medije na temu 17,6 milijuna eura vrijednog projekta obnove vanjskih bazena i gradnje hotela Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice održana je prošli tjedan u Stubičkim Toplicama

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je kako je za realizaciju projekta odobreno 16.452.978 eura preko poziva Regionalna diversifikacija i specijalizacija Hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti. Ukupna vrijednost projekta 17.638.648 eura te će ostatak od 1.185.670 eura osigurati Specijalna bolnica i Županija kao njen osnivač.

 „Ovo je veliki događaj za zdravstveni turizam Krapinsko–zagorske županije, za sjajne djelatnike Specijalne bolnice Stubičke Toplice, ali naravno i za sve pacijente koji dolaze ovdje na rehabilitaciju u bolnicu. Nakon što smo 2021. godine našim sredstvima izgradili vanjski bazen sada idemo dalje i pokazujemo da imamo jasnu viziju, točno znamo što želimo i imamo ljude koji to mogu i ostvariti. Ako postoji jasan cilj i sjajan tim, onda ni odličan rezultat ne može izostati“, poručio je župan Kolar, dok je ravnateljica Bolnice Zorica Capar izvijestila o detaljima ovog izuzetno vrijednog projekta koji će biti završen u 2025. godini.

Projekt obuhvaća natkrivanje vanjskog bazena koji će moći biti u funkciji svih 365 dana u godini i gradnju novog lječilišnog hotela na razini 5 zvjezdica, na dva kata i 36 soba. „Natkrivanjem bazena dobit ćemo i dodatne wellness sadržaje s popratnim garderobama, spojit će se spojnim ulazom i toplom vezom s postojećim kapacitetom bolnice. Bočne strane natkrivenog bazena moći će se otvoriti, tako da će naši kupači ljeti imati osjećaj dodira sa prekrasnom okolnom prirodom. Hotel će imati liječničku dvoranu, dvoranu za fizikalne terapije, restoran s kuhinjom sa 100 sjedećih mjesta, vanjsku i unutarnja terasu i na krovu terase bit će fotonaponske ćelije, te kafić sa sunčalištem, dakle s kompletnom uslugom. Imat ćemo dakako i polivalentnu kongresnu dvoranu“ – kazala je ravnateljica Capar te poručila kako je sigurna da će mještani prepoznati vrijednost koju donosi hotel u vidu zapošljavanja, ali i za lokalne OPG-ove s obzirom na društveno okrenutu ekonomiju.  Usluge hotela će biti namijenjene i korisnicima bolnice koji će htjeti platiti nadstandard, odnosno komforniji smještaj, kao i turistima i svim građanima.

Savjetodavnu podršku u pripremi i provedbi projekta Korisniku pružaju naša ravnateljica Karolina Barilar i savjetnica Andreja Krklec. Ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar istaknula je da je projekt prijavljen prije gotovo godinu dana, a da je do sada trajala evaluacija Ministarstva turizma i sporta. „Samoj prijavi je prethodilo pola godine intenzivnog rada samo na projektno-tehničkoj dokumentaciji i pripremi svih ishodišta kako bismo zadovoljili prilično rigorozne, isključujuće kriterije, ali i kriterije bodovanja. Na kraju smo ostvarili 49 od 51 mogućeg boda u natječaju, no treba naglasiti da ta dva boda mi nismo ni mogli dobiti zato jer se općina Stubičke Toplice nalazi u drugoj kategoriji po indeksu turističke razvijenosti“ – pojasnila je ravnateljica Barilar te dodala da je priprema projektnog prijedloga bila izrazito izazovna budući da se prvi put jako puno pažnje pridavalo zelenoj i digitalnoj tranziciji.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version