Ostali sportovi

Hrvatski sportaši idu na Zimske olimpijske igre mladih

Objavljeno

/

Foto: Novi List

Povodom odabira sportaša koji će nastupati na Zimskim olimpijskim igrama mladih, u velikoj vijećnjici Grada Delnica organizirano je druženje odabranih sportaša, njihovih roditelja i predstavnika kluba kojima oni pripadaju

U Južnoj Koreji, u gradu Gangwonu, od 19. siječnja 2024. godine do 1. veljače 2024. godine održat će se Zimske olimpijske igre mladih. Hrvatska će u trkačkom skijanju, biatlonu i alpskom skijanju imati svoje predstavnike.

Hrvatsku će u skijaškom trčanju predstavljati: Chiara Gašparec, Boris štefančić i Matija Štimac, dok će u biatlonu hrvatske boje braniti: Leona Pelko, Ema Sobol, te Matija Naglić.

Od devet izabranih sportaša koji će nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama mladih, čak ih je šest iz Delnica.

Povodom odabira sportaša koji će nastupati na Zimskim olimpijskim igrama mladih u velikoj vijećnjici Grada Delnica organizirano je druženje odabranih sportaša, njihovih roditelja i predstavnika kluba kojima oni pripadaju.

Skijaški djelatnik Dragan Naglić naglasio je kako je ovo povijesni rezultat kada je u pitanju broj članova koji idu na jedno natjecanje.

– Ne znam da li je još nekom hrvatskom skijaškom klubu uspjelo da čak šest njegovih članova ide na Olimpijske igre mladih. Mislim da još nismo ni svjesni što smo napravili, ali smo ovaj uspjeh zaslužili višegodišnjim mukotrpnim radom i trudom. Siguran sam da ćemo u Koreji na najbolji mogući način predstavljati Delnice, Gorski kotar, Primorsko-goransku županiju i Hrvatsku, a nadam se da će naše rezultate i potencijale prepoznati i oni koji nam u radu mogu pružiti potporu – kazao je Naglić.

Dragan je naglsio da je krajnji cilj nastup na Zimskim olimpijskim igrama koje će se održati u Italiji 2026. godine.

Naglić je zahvalio svima koji na bilo koji način pomažu i podupiru skijaške trkače. Trkači i biatlonci koji će otputovati na Zimske olimpijske igre mladih najavili su kako u Južnu Koreju idu dati sve od sebe, te kako se nadaju najboljem.

Druženju je prisustvovala i gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić koja je svima zaželjela što bolje nastupe. Mihelčić je svakom sportašu dodijelila 50 eura džeparca, kojega će moći potrošiti u Južnoj Koreji.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version