Gastro kutak

Mirisni kolač od jabuka i rogača

Objavljeno

/

Danas već pomalo zaboravljena omiljena namirnica naših baka i prabaka – rogač, u upotrebi je punih 4000 godina. Egipćani su ga koristili kao lijek, a Grci i Rimljani kao prirodni desert.

Kombinacija mirisnog rogača i sočnih jabuka, toliko jednostavan i brz recept za pripremu a možete ga poslužiti uz čaj ili kavu.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 1 šalica šećera (2 dcl)
  • pola šalica ulja
  • pola šalice mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g mljevenog rogača
  • 1 žlica kakaa
  • 150 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3-4-naribane jabuke
  • cimet
  • po želji malo ruma

Priprema:

Ogulite i naribajte jabuke.

Pjenasto iz miksajte jaja, šećer i vanilin šećer. Postepeno dodajte ulje, brašno s praškom za pecivo, kakao i mlijeko, po želji malo ruma i na kraju mljeveni rogač. Sve dobro sjedinite pa ručno umiješajte naribane jabuke i cimet.

Staviti u lim na papir za pečenje. Peći na 180C oko 30 min u prethodno zagrijanoj pećnici. Kad je kolač pečen možete preliti s čokoladnom glazurom ili samo posipati sa šećerom u prahu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version