Danas već pomalo zaboravljena omiljena namirnica naših baka i prabaka – rogač, u upotrebi je punih 4000 godina. Egipćani su ga koristili kao lijek, a Grci i Rimljani kao prirodni desert.
Kombinacija mirisnog rogača i sočnih jabuka, toliko jednostavan i brz recept za pripremu a možete ga poslužiti uz čaj ili kavu.
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 šalica šećera (2 dcl)
- pola šalica ulja
- pola šalice mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 100 g mljevenog rogača
- 1 žlica kakaa
- 150 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3-4-naribane jabuke
- cimet
- po želji malo ruma
Priprema:
Ogulite i naribajte jabuke.
Pjenasto iz miksajte jaja, šećer i vanilin šećer. Postepeno dodajte ulje, brašno s praškom za pecivo, kakao i mlijeko, po želji malo ruma i na kraju mljeveni rogač. Sve dobro sjedinite pa ručno umiješajte naribane jabuke i cimet.
Staviti u lim na papir za pečenje. Peći na 180C oko 30 min u prethodno zagrijanoj pećnici. Kad je kolač pečen možete preliti s čokoladnom glazurom ili samo posipati sa šećerom u prahu.