Gastro kutak

PILETINA NA BRZAKA Mediteranski wrap za jednostavan ručak

Objavljeno

/

Foto: Pexels

Vrućine su još uvijek tu pa nam trebaju lagana, a zasitna jela i ovo je jedno takvo. Sigurni smo da će svi za stolom biti zadovoljni. Hranjivo, a brzo za pripremu

Sastojci (za 2 wrapa):

  • 2 tortilje (integralne ili obične)
  • 200 g pilećih prsa (ili ostataka piletine)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Sol i papar po ukusu
  • 1 žličica suhog origana
  • 1/2 krastavca, narezanog na tanke trake
  • 1 rajčica, narezana na kockice
  • 1/4 crvenog luka, narezanog na tanke kolutove
  • 50 g feta sira, izmrvljenog
  • 2 žlice humusa
  • Šaka svježih listova špinata ili rukole

Priprema:

Priprema piletine: Pileća prsa začinite solju, paprom i origanom. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri. Pecite pileća prsa 5-7 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatna i potpuno pečena. Nakon što se malo ohlade, narežite ih na tanke trakice.

Priprema povrća: Dok se piletina peče, pripremite povrće – narežite krastavac, rajčicu, crveni luk i izdvojite listove špinata ili rukole.

Sastavljanje wrapa: Na svaku tortilju namažite po jednu žlicu humusa. Zatim ravnomjerno rasporedite narezanu piletinu, povrće, feta sir i listove špinata ili rukole.

Zamotajte wrap: Zamotajte tortilju u obliku wrapa tako da dobro obuhvatite sve sastojke.

Posluživanje: Poslužite odmah ili zamotajte u aluminijsku foliju ako nosite sa sobom za kasnije.

In Portal

U trendu

Exit mobile version