Vrućine su još uvijek tu pa nam trebaju lagana, a zasitna jela i ovo je jedno takvo. Sigurni smo da će svi za stolom biti zadovoljni. Hranjivo, a brzo za pripremu
Sastojci (za 2 wrapa):
- 2 tortilje (integralne ili obične)
- 200 g pilećih prsa (ili ostataka piletine)
- 1 žlica maslinovog ulja
- Sol i papar po ukusu
- 1 žličica suhog origana
- 1/2 krastavca, narezanog na tanke trake
- 1 rajčica, narezana na kockice
- 1/4 crvenog luka, narezanog na tanke kolutove
- 50 g feta sira, izmrvljenog
- 2 žlice humusa
- Šaka svježih listova špinata ili rukole
Priprema:
Priprema piletine: Pileća prsa začinite solju, paprom i origanom. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri. Pecite pileća prsa 5-7 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatna i potpuno pečena. Nakon što se malo ohlade, narežite ih na tanke trakice.
Priprema povrća: Dok se piletina peče, pripremite povrće – narežite krastavac, rajčicu, crveni luk i izdvojite listove špinata ili rukole.
Sastavljanje wrapa: Na svaku tortilju namažite po jednu žlicu humusa. Zatim ravnomjerno rasporedite narezanu piletinu, povrće, feta sir i listove špinata ili rukole.
Zamotajte wrap: Zamotajte tortilju u obliku wrapa tako da dobro obuhvatite sve sastojke.
Posluživanje: Poslužite odmah ili zamotajte u aluminijsku foliju ako nosite sa sobom za kasnije.
In Portal