Gastro kutak

MEDITERANSKE TORTILJE Odličan odabir za ‘pod zub na brzaka’

Published

on

Fotografija: pexels

Ova zdrava verzija međuobroka može vas držati sitima po par sati, a na nju nećete potrošiti puno vremena. Napravite li ove tortilje punjene ukusnim povrća vidjet ćete kako se i ‘s nogu’ može zdravo hraniti

Sastojci:

  • 4 srednje tortilje
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 g mladog špinata
  • 200 g krem sira
  • 50 g sušenih rajčica
  • 20 g naribanog parmezana
  • sol
  • mljeveni crnipapar
  • 2 žličice paste od bosiljaka 

Priprema:

U manjoj tavi zagrijati maslinovo ulje pa dodati protisnuti češnjak, kratko zagrijati te dodati špinat. Pirjati špinat dok ne povene. Izvaditi ga, nasjeckati i prebaciti u veću posudu. U istu posudu dodati krem sir, nasjeckane sušene rajčice, parmezan, sol i mljeveni crni papar. Dobro promiješati da se sastojci sjedine.

Svaku tortilju premazati pastom od bosiljka, rasporediti smjesu sira ravnomjerno po tortilji, gornji dio tortilje ostaviti prazan kako bi se ona mogla slijepiti s donjim djelom. Tortilje čvrsto smotati od jednog do drugog kraja.

Kada se tortilja smota, lagano je stisnuti da se povrće zbije. Poslužiti uz umak po izboru.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version