Gastro kutak

Lungić u panceti

Objavljeno

/

Foto: Pexels

Raj na tanjuru za sve ljubitelje mesa

Ovaj obrok s odličnim mirisom i još boljim okusom oduševit će i one koji su uvijek komplicirani kada su u pitanju jela od mesa. Kombinacija slanine s bilo kojim mesom je vrhunska delikatesa.

Sastojci:

  • 400 g svinjskog filea
  • sol
  • 6 tankih ploški slanine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice Vegeta nature tekućeg dodatka
  • 2 žlice viskija

Priprema:

Lungić očistiti od suvišne masnoće i žilica te posoliti. Na dasku staviti komade pancete u nizu te na njih položiti lungić. Zarolati ga i pričvrstiti pomoću kuhinjskog konca. Staviti u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje te peći 10 minuta na 200 stupnjeva. Nakon 10 minuta, smanjiti temperaturu na 170 stupnjeva, a zatim nastaviti peći još 15 minuta.

Kada je lungić pečen, izvaditi ga iz pećnice i ostaviti da odstoji 5 minuta. Nakon isteka vremena, lungić narezati na četiri komada ukoso.

U sok od pečenja dodati maslinovo ulje, Vegetu nature tekući dodatak i viski. Prilikom posluživanja meso preliti umakom i poslužiti s pire krumpirom.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version