Raj na tanjuru za sve ljubitelje mesa
Ovaj obrok s odličnim mirisom i još boljim okusom oduševit će i one koji su uvijek komplicirani kada su u pitanju jela od mesa. Kombinacija slanine s bilo kojim mesom je vrhunska delikatesa.
Sastojci:
- 400 g svinjskog filea
- sol
- 6 tankih ploški slanine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice Vegeta nature tekućeg dodatka
- 2 žlice viskija
Priprema:
Lungić očistiti od suvišne masnoće i žilica te posoliti. Na dasku staviti komade pancete u nizu te na njih položiti lungić. Zarolati ga i pričvrstiti pomoću kuhinjskog konca. Staviti u posudu za pečenje prekrivenu papirom za pečenje te peći 10 minuta na 200 stupnjeva. Nakon 10 minuta, smanjiti temperaturu na 170 stupnjeva, a zatim nastaviti peći još 15 minuta.
Kada je lungić pečen, izvaditi ga iz pećnice i ostaviti da odstoji 5 minuta. Nakon isteka vremena, lungić narezati na četiri komada ukoso.
U sok od pečenja dodati maslinovo ulje, Vegetu nature tekući dodatak i viski. Prilikom posluživanja meso preliti umakom i poslužiti s pire krumpirom.