Gastro kutak

Lovački umak s gljivama i jajima

Objavljeno

/

Foto: Pexels

Ukusan ručak koji ćete obožavati

Ako vam se za ručak jede nešto fino, a nemate ideje što napraviti, napravite ovaj lovački umak s gljivama i iznenadite svoje nepce.

Sastojci:

  • 300 g smeđih šampinjona
  • 200 g bukovača
  • 2 žlice ulja
  • sol
  • 1 Fant lovački umak
  • 3 jaja
  • 300 ml mlake vode

Priprema:

U tavu na zagrijano ulje staviti krupnije narazane gljive pa uz miješanje peći. Kada tekućina od gljiva prokuha, posoliti jelo po želji. Sadržaj vrećice Fant usuti u 300 ml mlake vode te izmiješati pjenjačom. Dodati gljivama te zajedno zagrijavati uz, miješanje do vrenja.

Pirjati nekoliko minuta na laganoj vatri neprestalno miješajući. Kad su gljive gotove, na njih razbiti tri jaja te jelo poklopiti poklopcem. Kratko zagrijavati na laganoj vatri dok jaja ne budu gotova. Skinuti s vatre i poslužiti uz prilog po želji.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version