Zamrznuta slastica je posebna sama po sebi, a uz dodatak tanke čokolade ili vafla umjesto čokoladne glazure, svaki će put iznova biti dočekana s posebnim oduševljenjem. Posebno bi se dobro mogla uklopiti u skore ljetne vrućine
Sastojci:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 150 g gorke tamne čokolade (70% kakaa)
- 600 ml slatkog vrhnja
- 2 vanilin šećera
- 4 žlice soka od naranče ili likera od naranče
- 1 žličica narančine korice
- 100 g zdrobljene čokolade za kuhanje
Za čokoladnu glazuru:
- 150 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte vanilin šećer u prahu, sok i narančinu koricu te čokoladu otopljenu na pari.
Dobro izmiješajte električnom miješalicom, pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
Ohlađeni kolač okrenite na pladanj, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
Kalup prije izlijevanja možete obložiti komadima tanke čokolade ili čokoladnim vaflima koji će vam poslužiti umjesto glazure.
Kolač poslužite dobro rashlađen i narezan na šnite.