Gastro kutak

Krumpiri s cimetom

Objavljeno

/

Foto: Pexels

Ove ćete krumpire zavoljeti na prvi griz

Krumpir je namirnica koja se jede gotovo u svim kućanstvima na svijetu i to u različitim oblicima. Ljubitelji jela s krumpirom uvijek imaju način kako ga sočno spremiti da mu okus ne bude uvijek isti i dosadan. Isprobajte i vi jedan takav, spremite krumpire s cimetom.

Sastojci:

  • 700 g krumpira
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 veći štapić cimeta
  • sol, papar

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 160 stupnjeva. Krumpire oprati, oguliti i narezati na kockice. Preliti ih maslinovim uljem te ih dobro posoliti i popapriti. Krumpire prebaciti u kalup za pečenje. Rasporediti režnjeve češnjaka i razlomljeni štapić cimeta po krumpirima.

Jelo peći 1 sat i 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva, dok ne postanu hrskavi.

Krumpire poslužiti uz pečenu piletinu i salatu po izboru.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version