Ove ćete krumpire zavoljeti na prvi griz
Krumpir je namirnica koja se jede gotovo u svim kućanstvima na svijetu i to u različitim oblicima. Ljubitelji jela s krumpirom uvijek imaju način kako ga sočno spremiti da mu okus ne bude uvijek isti i dosadan. Isprobajte i vi jedan takav, spremite krumpire s cimetom.
Sastojci:
- 700 g krumpira
- 5 režnjeva češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 veći štapić cimeta
- sol, papar
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 160 stupnjeva. Krumpire oprati, oguliti i narezati na kockice. Preliti ih maslinovim uljem te ih dobro posoliti i popapriti. Krumpire prebaciti u kalup za pečenje. Rasporediti režnjeve češnjaka i razlomljeni štapić cimeta po krumpirima.
Jelo peći 1 sat i 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva, dok ne postanu hrskavi.
Krumpire poslužiti uz pečenu piletinu i salatu po izboru.