Etouffee je krepko kajunsko jelo koje se obično poslužuje preko kuhane riže. Ovaj recept se može prilagoditi i različitim vrstama mesa, poput piletine ili svinjetine, prema vašim željama
Sastojci:
- 110 g maslaca
- 60 g brašna
- 1 veliki luk, sitno sjeckan
- 1 zelena paprika, sitno sjeckana
- 2 stabljike celera, sitno sjeckane
- 2 češnja češnjaka, sitno sjeckana
- 2 šalice pileće ili riblje juhe
- 400 g kozica, oguljenih i očišćenih
- sol i papar po ukusu
- 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
- kuhana riža za posluživanje
Priprema:
U velikoj tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i kuhajte, miješajući, dok smjesa ne postane svijetlo smeđa, otprilike 5-7 minuta.
Dodajte luk, papriku, celer i češnjak. Dinstajte, povremeno miješajući, dok povrće ne omekša, otprilike 5 minuta.
Postepeno ulijte juhu u tavu, miješajući dok se sve dobro sjedini. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte dok umak ne postane gust, otprilike 10-15 minuta.
Dodajte kozice u umak i kuhajte dok ne postanu roza i kuhane, otprilike 5-7 minuta.
Začinite solju i paprom po ukusu. Poslužite etouffee preko kuhane riže, posipano svježim peršinom.
Uživajte u jelu!