Gastro kutak

Kajunski etouffee s kozicama

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Etouffee je krepko kajunsko jelo koje se obično poslužuje preko kuhane riže. Ovaj recept se može prilagoditi i različitim vrstama mesa, poput piletine ili svinjetine, prema vašim željama

Sastojci:

  • 110 g maslaca
  • 60 g brašna
  • 1 veliki luk, sitno sjeckan
  • 1 zelena paprika, sitno sjeckana
  • 2 stabljike celera, sitno sjeckane
  • 2 češnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 2 šalice pileće ili riblje juhe
  • 400 g kozica, oguljenih i očišćenih
  • sol i papar po ukusu
  • 2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
  • kuhana riža za posluživanje

Priprema:

U velikoj tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i kuhajte, miješajući, dok smjesa ne postane svijetlo smeđa, otprilike 5-7 minuta.

Dodajte luk, papriku, celer i češnjak. Dinstajte, povremeno miješajući, dok povrće ne omekša, otprilike 5 minuta.

Postepeno ulijte juhu u tavu, miješajući dok se sve dobro sjedini. Pustite da zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte dok umak ne postane gust, otprilike 10-15 minuta.

Dodajte kozice u umak i kuhajte dok ne postanu roza i kuhane, otprilike 5-7 minuta.

Začinite solju i paprom po ukusu. Poslužite etouffee preko kuhane riže, posipano svježim peršinom.

Uživajte u jelu!

    U trendu

    Exit mobile version