Ova juha je čisto zdravlje na žlicu
Slanutak je jedna od onih namirnica koje obiluju prehrambenim vlaknima – pomaže pri snižavanju kolesterola u krvi, regulira šećer u krvi, te pomaže pri zaštiti srca i krvnih žila. S obzirom na sve dobrobiti ove namirnice, trebalo bi je jesti što češće.
Sastojci:
- 40 ml maslinovog ulja
- 100 g luka
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 1 l vruće vode
- 450 g slanutka
- 200 g kelja
- 200 g rajčice
- 1 žličica mljevene slatke paprike
- malo mljevenog papra
- 20 g naribanog sira Grana padano
Priprema:
U loncu zagrijati maslinovo ulje, dodati nasjeckani luk te pržiti dok ne omekša, oko 8 minuta. Dodati protisnuti češnjak i koncentrat rajčice pa sve miješati dok ne zamiriše, zatim preliti vrućom vodom.
Promiješati te pustiti da zakuha, a potom dodati narezane rajčice, ocijeđeni slanutak i krupno narezane listove kelja. Sve posoliti, popapriti i posuti mljevenom crvenom slatkom paprikom.
Kuhati 10 minuta pa zatim maknuti s vatre i pospite naribanim Grana padano sirom.