Gastro kutak

Juha od crvene leće i butternut tikve

Objavljeno

/

Foto: Pexels

Ova nesvakidašnja juha odličnog okusa će vas oduševiti

Crvena leća jako je ukusna i nadasve zdrava namirnica koja obiluje vitaminima i mineralima čija je konzumacija neophodna za normalno funkcioniranje organizma. Njezina zrnca bogata su proteinima, ugljikohidratima te hranjivim vlaknima. Konzumacija ove namirnice štiti bubrege i srce te potiče normalan rad crijevne flore.

Sastojci:

  • pola butternut tikve srednje veličine
  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • šaka crvene leće
  • list celera
  • peršin
  • kurkuma
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • kiselo vrhnje

Priprema:

Crvenu leću potopiti minimalno 2 sata prije kuhanja, a može i večer prije. Na maslinovo ulje staviti dinstati luk. Dodati mrkvu i butternut tikvu narezanu na manje komade te list celera i peršina. Posoliti pa dodati kurkumu. Dinstati na laganoj vatri 5-10 minuta, bez dodavanja tekućine.

Nakon isteka vremena, dodati procijeđenu crvenu leću i toliko vode da prekrije sve sastojke. Kuhati na laganoj vatri dok leća i povrće ne omekšaju. Sve utisnuti štapnim mikserom pa dodati maslinovo ulje, kiselo vrhnje te još malo soli. Skinuti s vatre i poslužiti.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version