Vijesti

Još danas besplatno skijanje na Sljemenu

Objavljeno

/

Za ponedjeljak Grad je osigurao besplatno skijanje uz dodatno zasnježene staze, kao uvod u službeno otvorenje skijaške sezone u utorak, 23. siječnja 2024.

Uz besplatnu žičaru ovaj vikend, Grad Zagreb je u nedjelju na Sljemenu otvorio staze za sanjkanje, uključujući noćno sanjkanje danas do 20h.

Na ovaj način Grad želi posjetiteljima izaći u susret s obzirom da je stara sjedežnica trosjed trajno oštećena u srpanjskom nevremenu te se ide u izgradnju nove. Posjetiteljima su na raspolaganju samo vučnice, a od staza jedino Zeleni i Bijeli spust.

Žičara danas radi od 9-19h, a zadnji autobus ZET-a sa Sljemena polazi u 22.40h kod Tomislavovog doma.

Pošlog vikenda vožnja žičarom na Sljeme bila je besplatna te je zabilježen pet puta veći interes građana odnosu na ostale vikende. Prema nekim procjenama ukupna brojka dosegla je 25.000 putnika, dok je inače uobičajeno 5000 putnika.

Istovremeno, javni gradski prijevoznik ZET udvostručio je tramvajske i autobusne kapacitete , budući da je u nedjelju znatno veći broj posjetitelja Sljemena koristio javni prijevoz.

Staze su i dodatno zasnježene, kao uvod u službeno otvorenje skijaške sezone u utorak, 23. siječnja, istaknuli su iz Grada Zagreba.

Hina

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version