Fini domaći kruh čiji miris i okus vraćaju u neke sretnije dane
Vjerojatno se ne sjećate kada ste zadnji put jeli topli domaći kruh upravo izvađen iz pećnice. Zimski dani su kao stvoreni da ispečete domaći kruh po starom bakinom receptu čiji će vas okus u tren oka vratiti u bakin zagrljaj.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 žličica soli
- 1 žličica sode bikarbone
- 350 ml mlijeka
- 2 žlice limunovog soka
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. U jednoj zdjelici pomiješati mlijeko i limunov sok te ostaviti da odstoji 5 minuta. U drugu posudu usuti i pomiješati brašno, sol i sodu bikarbonu, a zatim dodati mješavinu mlijeka i limuna.
Kada se sve sjedini, zamijesiti glatko tijesto. Napravljeno tijesto staviti na lim na kojem će se kruh peći. Kruh se peče 30 minuta na 200 stupnjeva.