Gastro kutak

Domaći bakin kruh

Objavljeno

/

Foto: Pexels

Fini domaći kruh čiji miris i okus vraćaju u neke sretnije dane

Vjerojatno se ne sjećate kada ste zadnji put jeli topli domaći kruh upravo izvađen iz pećnice. Zimski dani su kao stvoreni da ispečete domaći kruh po starom bakinom receptu čiji će vas okus u tren oka vratiti u bakin zagrljaj.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 350 ml mlijeka
  • 2 žlice limunovog soka

Priprema:

Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva. U jednoj zdjelici pomiješati mlijeko i limunov sok te ostaviti da odstoji 5 minuta. U drugu posudu usuti i pomiješati brašno, sol i sodu bikarbonu, a zatim dodati mješavinu mlijeka i limuna.

Kada se sve sjedini, zamijesiti glatko tijesto. Napravljeno tijesto staviti na lim na kojem će se kruh peći. Kruh se peče 30 minuta  na 200 stupnjeva.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version