Gastro kutak

DIMLJENA JAJA – recept koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Objavljeno

/

Danas nema kućanstva gdje jaja nemaju svoje mjesto za stolom. Ovu namirnicu punu proteina preporučljivo je konzumirati svakodnevno, a s obzirom na to da je jednostavna za pripremu, ne oduzima puno dragocjenog vremena

Većina ljudi jaja priprema na uobičajene načine pa preporučamo da probate ovaj pomalo neuobičajeni način pripreme omleta. Vjerujemo da ćete se oduševiti.

Sastojci:

  • – četvrtina manje glavice luka
  • – malo sjeckanog poriluka
  • – 20 g nasjeckane dimljene junetine
  • – 30 g nasjeckanih šampinjona
  • – 2 jaja
  • – 5 g maslaca
  • – sol, papar
  • – ulje
  • – sjeckani peršin
  • – krem sir

Priprema:

U jednoj zdjelici umutiti jaja te ih posoliti i popapriti.

U tavi, na malo zagrijanog ulja, staviti nasjeckani luk. Kad luk poprimi staklastu boju, dodati poriluk i dimljenu junetinu. Nakon jedne minute dodati šampinjone, kratko promiješati i ravnomjerno rasporediti po tavi. Prethodno umućena jaja uliti u tavu.

Na laganoj vatri ostaviti par minuta te dodati maslac, zatim poklopiti i pustiti da se gornji sloj jaja zapeče. Kad je omlet gotov, zarolati ga i servirati uz krem sir te sve posuti sjeckanim peršinom.

U trendu

Exit mobile version