Pikantna pileća krilca su popularna i ukusna namirnica, a danas se u Hrvatskoj mogu pronaći na jelovniku gotovo svake pivnice ili restorana, prilično ih je lako pripremiti i kod kuće.
Pripremite ih po ovom receptu i prilagodite svom ukusu, nećete se razočarati!
Sastojci:
8 pilećih krila
1-2 žličice soli
1 manja žličica papra
3 žličice dimljene slatke paprike
1 žličica mljevene čili paprike ili ljute dimljene
1 žličica kurkume
2 žličice češnjaka u prahu
1 žličica luka u prahu
Za premaz:
100 ml kečapa
3 žličice meda
2-3 žličice mljevene čili paprike ili 1 žličica ljute dimljene
Priprema:
Najprije namjestite pećnicu na 180 stupnjeva te pripremljeni kalup obložite papirom za pečenje. Pripremite mješavinu začina tako što ćete sve začine iz prvog dijela recepta dobro sjedinite i izmiješate u većoj zdjelici. Krilca dobro osušite papirnatim ručnikom, ovo je bitno kako biste osigurali maksimalnu hrskavost i kako bi se premaz što bolje primio na krilca.
Krilcima odrežite onaj zadnji dio, na njemu nema mesa. Svako krilce dobro uvaljajte u začine, malo otresite višak i slažite u tepsiju. Pecite ih u zagrijanoj pećnici oko 40 min, odnosno dok se ne stvori fina smeđa korica.
Izvadite krilca iz pećnice i premažite sa smjesom od kečapa, meda i paprike. Vratite peći još 10 do 15 minuta.
Svakako ih poslužite uz neki fini umak, jer će tako biti još bolja!