Gastro kutak

Danas napravite pikantna pileća krilca

Objavljeno

/

Pikantna pileća krilca su popularna i ukusna namirnica, a danas se u Hrvatskoj mogu pronaći na jelovniku gotovo svake pivnice ili restorana, prilično ih je lako pripremiti i kod kuće.

Pripremite ih po ovom receptu i prilagodite svom ukusu, nećete se razočarati!

Sastojci:

8 pilećih krila

1-2 žličice soli

1 manja žličica papra

3 žličice dimljene slatke paprike

1 žličica mljevene čili paprike ili ljute dimljene

1 žličica kurkume

2 žličice češnjaka u prahu

1 žličica luka u prahu

Za premaz:

100 ml kečapa

3 žličice meda

2-3 žličice mljevene čili paprike ili 1 žličica ljute dimljene

Priprema:

Najprije namjestite pećnicu na 180 stupnjeva te pripremljeni kalup obložite papirom za pečenje. Pripremite mješavinu začina tako što ćete sve začine iz prvog dijela recepta dobro sjedinite i izmiješate u većoj zdjelici. Krilca dobro osušite papirnatim ručnikom, ovo je bitno kako biste osigurali maksimalnu hrskavost i kako bi se premaz što bolje primio na krilca.

Krilcima odrežite onaj zadnji dio, na njemu nema mesa. Svako krilce dobro uvaljajte u začine, malo otresite višak i slažite u tepsiju. Pecite ih u zagrijanoj pećnici oko 40 min, odnosno dok se ne stvori fina smeđa korica.

Izvadite krilca iz pećnice i premažite sa smjesom od kečapa, meda i paprike. Vratite peći još 10 do 15 minuta.

Svakako ih poslužite uz neki fini umak, jer će tako biti još bolja!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version