Za sve ljubitelje tamne čokolade – ovo je idealan kolač. Potrebna su samo četiri sastojka za pripremu ovog kolača, a priprema ne traje ni 10 minuta
Sastojci:
- 350 g tamne čokolade
- 400 g kondenziranog mlijeka
- 2 jušne žlice otopljenog slanog maslaca
- opcionalno četvrt šalice usitnjenih oraha ili drugih orašastih plodova i kakao prah
Ako nemate slani maslac, možete koristiti onaj bez soli, ali dodajte prstohvat soli u smjesu.
Priprema:
Papirom za pečenje obložite kalup koji ste prethodno namastili maslacem (kako bi papir što bolje prianjao kalupu).
Otopite čokoladu u vatrostalnoj zdjeli koju ste postavili iznad lonca s vodom koja lagano kuha.
Maknite zdjelu s vatre i u čokoladu umiješajte kondenzirano mlijeko i maslac. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Ako želite, umiješajte usitnjene orahe ili druge orašaste plodove.
Smjesu prebacite u kalup i stavite u hladnjak na 3 do 4 sata.
Ako želite, vrh kolača možete posuti kakao prahom. Izrežite na kocke željene veličine i uživajte.