Gastro kutak

Čokoladni kolač bez brašna idealan je za početak tjedna

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Ovaj kolač je jednostavan za pripremu, a njegov intenzivan okus dolazi iz prave čokolade koja dominira receptom. Savršeno se slaže sa sladoledom od vanilije, šlagom ili svježim voćem, a može se dodatno obogatiti orasima, lješnjacima ili aromama poput ruma ili narančine korice

Sastojci:

  • 10 žlica tamne čokolade (otopljene)
  • 5 žlica maslaca (otopljenog)
  • 10 žlica šećera
  • 4 jaja
  • 1 vanilin šećer (ili 1 žličica ekstrakta vanilije)
  • prstohvat soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite kalup (20 cm) papirom za pečenje ili ga namažite maslacem.

Otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri ili u mikrovalnoj, miješajući dok ne postane glatko. Smjesu malo ohladite.

Umutite jaja i šećer (10 žlica šećera i 1 vanilin šećer) dok ne postane svijetlo i pahuljasto.

Dodajte otopljenu čokoladu i maslac u smjesu s jajima, lagano miješajući.

Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 20-25 minuta. Kolač treba biti malo vlažan u sredini.

Pustite da se ohladi prije rezanja.

Kolač možete dodatno posuti kakaom ili šećerom u prahu.

U trendu

Exit mobile version