Ovaj kolač je jednostavan za pripremu, a njegov intenzivan okus dolazi iz prave čokolade koja dominira receptom. Savršeno se slaže sa sladoledom od vanilije, šlagom ili svježim voćem, a može se dodatno obogatiti orasima, lješnjacima ili aromama poput ruma ili narančine korice
Sastojci:
- 10 žlica tamne čokolade (otopljene)
- 5 žlica maslaca (otopljenog)
- 10 žlica šećera
- 4 jaja
- 1 vanilin šećer (ili 1 žličica ekstrakta vanilije)
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite kalup (20 cm) papirom za pečenje ili ga namažite maslacem.
Otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri ili u mikrovalnoj, miješajući dok ne postane glatko. Smjesu malo ohladite.
Umutite jaja i šećer (10 žlica šećera i 1 vanilin šećer) dok ne postane svijetlo i pahuljasto.
Dodajte otopljenu čokoladu i maslac u smjesu s jajima, lagano miješajući.
Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 20-25 minuta. Kolač treba biti malo vlažan u sredini.
Pustite da se ohladi prije rezanja.
Kolač možete dodatno posuti kakaom ili šećerom u prahu.