Gastro kutak

Čokoladna čarolija: Ovaj desert se topi u ustima

Objavljeno

/

Fotografija: Pexels

Gotovo da ne postoji čovjek na ovome svijetu koji ne voli čokoladu. Ova poslastica božanstvenog okusa svaki se dan nađe na stolu nekoliko milijuna ljudi.

Kada se spominje čokolada većina ljudi misli na šećerne table, dok je originalna čokolada gorkog okusa, ali i izuzetno zdrava. Znanstvena istraživanja su pokazala da konzumiranje crne čokolade u umjerenim količinama štiti srce te pomlađuje stanice ljudskog organizma.

Sastojci:

  • 400 g mljevenog keksa
  • 75 g kokosovog ulja
  • 135 ml mlijeka
  • 500 g marscapone sira
  • 300 g nugat lješnjak čokolade
  • 100 ml biljnog vrhnja za šlag
  • 200 g mlječne čokolade za kuhanje

Priprema:

Kalup promjera 25 cm obložiti papirom za pečenje. Kokosovo ulje rastopiti na laganoj vatri. Mljevenim keksima dodati mlijeko i ulje te pomiješati i ravnomjerno utisnuti na dno kalupa.

Nugat čokoladu rastopiti na pari, dodati maskapone siru kojega ste prethodno izmiksali pa sve skupa miksati dok se krema ne sjedini. Kremu izliti na podlogu od keksa.

Vrhnje zagrijati do vrenja, preliti preko mllječne čokolade za kuhanje i miješati dok se sve ne poveže.

Ganache preljev od čokolade i vrhnja preliti preko kreme pa kolač staviti na hlađenje. Kada se ohladi, poslužiti ga izrezanog na trokute.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version