Ovo je relativno jednostavan kolač kojeg možemo preporučiti gotovo svakome jer pogađa praktički sve ukuse. Ledene kocke su odlične kao svakodnevna slastica koja nije previše zahtjevna, a istovremeno je dovoljno bogata okusom i izdašna
Biskvit:
- 7 bjelanjaka
- 7 žlica šećera u prahu
- 7 žlica brašna
- prstohvat soli
- 120 ml mlakog mlijeka
Žuta krema:
- 7 žumanjaka
- 7 žlica šećera
- 5 žlica škrobnog brašna
- 750 ml mlijeka
- 250 g margarina za kreme
Šlag:
- 2 vrećice šlag pjene
- 250 ml mlijeka
Priprema:
Bjelanjak i sol umutite tako da dobijete čvrst snijeg. U snijeg postupno dodajte šećer i brašno pa sve lagano umiješajte.
Smjesu za biskvit izlijte u kalup promjera 24 × 24 cm. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva i pecite biskvit 10 minuta.
Pečeni, topli biskvit prelijte toplim mlijekom i ostavite da ga potpuno upije. Biskvit ohladite.
Od žumanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhajte kremu. Najprije zagrijte mlijeko pa dodajte žumanjak, šećer i gustin. Kuhajte dok se krema ne zgusne.
Potpuno je ohladite pa u nju dodajte margarin izrezan na listiće i dobro izmiksajte da dobijete glatku kremu. Premažite je preko ohlađenog biskvita.
Na kraju umutite šlag i premažite kolač.