Gastro kutak

Ako volite kremaste kolače, ledene kocke su idealne

Objavljeno

/

Ovo je relativno jednostavan kolač kojeg možemo preporučiti gotovo svakome jer pogađa praktički sve ukuse. Ledene kocke su odlične kao svakodnevna slastica koja nije previše zahtjevna, a istovremeno je dovoljno bogata okusom i izdašna

Biskvit:

  • 7 bjelanjaka
  • 7 žlica šećera u prahu
  • 7 žlica brašna
  • prstohvat soli
  • 120 ml mlakog mlijeka

Žuta krema:

  • 7 žumanjaka
  • 7 žlica šećera
  • 5 žlica škrobnog brašna
  • 750 ml mlijeka
  • 250 g margarina za kreme

Šlag:

  • 2 vrećice šlag pjene
  • 250 ml mlijeka

Priprema:

Bjelanjak i sol umutite tako da dobijete čvrst snijeg. U snijeg postupno dodajte šećer i brašno pa sve lagano umiješajte.

Smjesu za biskvit izlijte u kalup promjera 24 × 24 cm. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva i pecite biskvit 10 minuta.

Pečeni, topli biskvit prelijte toplim mlijekom i ostavite da ga potpuno upije. Biskvit ohladite.

Od žumanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhajte kremu. Najprije zagrijte mlijeko pa dodajte žumanjak, šećer i gustin. Kuhajte dok se krema ne zgusne.

Potpuno je ohladite pa u nju dodajte margarin izrezan na listiće i dobro izmiksajte da dobijete glatku kremu. Premažite je preko ohlađenog biskvita.

Na kraju umutite šlag i premažite kolač.

U trendu

Exit mobile version