Naučili smo jesti krumpire i piletinu na bezbroj načina, ali ovaj je ipak nešto posebno. Kremasta piletina u umaku od gljiva i sočni hrckavi krumpiri kombinacija su koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- sol
- papar
- 2 žlice ulja
- 600 g krumpira
- 1 vrećica fant umaka od gljiva
- 100 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice naribanog ribanca
- malo sitno narezanog peršina
Priprema:
Pileći file narezati na kockice, posoliti, popapriti i ostaviti da odstoji 15 minuta. Na zagrijanom ulju piletinu prepeći dok ne dobije rumenu boju. Kada se ispeče prebaciti ju u vatrostalnu posudu.
Krumpir narezati na kocke i skuhati u slanoj vodi, zatim ga ocijediti te promiješati s piletinom u vatrostalnoj posudi.
Kako bi napravili umak potrebno je sadržaj vrećice fanta usuti u 200 ml mlake vode kojoj se prethodno doda slatko vrhnje, pa zagrijavati miješajući pjenjačom dok umak ne zavrije. Kuhati na laganoj vatri 5 minuta neprestalno miješajući.
Pripremljeni umak preliti preko piletine i krumpira te sve posuti ribancem. Zatim zapeći u pećnici zagrijanoj na 200 C oko 15 minuta.
Prije posluživanja jelo posuti na sitno narezanim peršinom.