Gastro kutak

Začinjenu piletinu s avokadom smiju pojesti i dijabetičari

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Prehrana za dijabetičare treba biti raznovrsna i uravnotežena s fokusom na integralne žitarice, povrće, voće i nemasne proteine. Uz prehranu nemojte zaboraviti na umjerenu, ali redovnu tjelesnu aktivnost

Sastojci:

  • 300 g pilećih prsa (filet)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 avokado
  • 1 manja glavica luka
  • 2 žlice svježeg peršina
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1/3 čajne žličice papra
  • 1/3 čajne žličice chilly papričice
  • 1/3 čajne žličice kurkume

Priprema:

Pomiješajte papar, chilly papričicu i kurkumu i premažite filete sa svih strana. Pecite ih na maslinovom ulju. Avokado i luk narežite na kockice pa prelijte limunovim sokom i promiješajte. Kad je piletina gotova, stavite je na tanjur, preko nje stavite peršin pa preko avokado i luk u limunovom soku.

U trendu

Exit mobile version