Mandl šmarn je ukusna austrijska poslastica koja se često poslužuje kao doručak ili desert. To je vrsta gušće palačinke, koja se lomi na komade tijekom prženja i služi se sa šećerom u prahu i voćem
Sastojci:
- 4 jaja
- 100 ml mlijeka
- 150 g glatkog brašna
- 4 žlice oštrog brašna
- 150 g šećera
- 1 žličica soli
- ulje za prženje
Priprema:
Od svih sastojaka pjenjačom ili mikserom umutite tijesto malo gušće nego za palačinke. U veću tavu na dosta ulja ili maslaca izlijte smjesu i pržite je na jakoj vatri uz povremeno miješanje.
Kako će se smjesa stvrdnjavati od dolje, tako je treba kuhačom prerezati i usitniti, promiješati i tako ponavljati postupak dok se sve skupa ne pretvori u male komadiće (grudice) i ne poprimi lijepu zlatnu boju.
Poslužite toplo s omiljenim pekmezom.
In Portal