Gastro kutak

TAKO TO RADE AUSTRIJANCI Za doručak spremamo Mandl šmarn

Objavljeno

/

Foto: Portal Novosti

Mandl šmarn je ukusna austrijska poslastica koja se često poslužuje kao doručak ili desert. To je vrsta gušće palačinke, koja se lomi na komade tijekom prženja i služi se sa šećerom u prahu i voćem

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 150 g glatkog brašna
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 150 g šećera
  • 1 žličica soli
  • ulje za prženje

Priprema:

 Od svih sastojaka pjenjačom ili mikserom umutite tijesto malo gušće nego za palačinke. U veću tavu na dosta ulja ili maslaca izlijte smjesu i pržite je na jakoj vatri uz povremeno miješanje.

Kako će se smjesa stvrdnjavati od dolje, tako je treba kuhačom prerezati i usitniti, promiješati i tako ponavljati postupak dok se sve skupa ne pretvori u male komadiće (grudice) i ne poprimi lijepu zlatnu boju.

Poslužite toplo s omiljenim pekmezom.

In Portal

U trendu

Exit mobile version