Gastro kutak

Za doručak imamo zobene kolačiće sa sirom i špinatom

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Slani zobeni kolačići sa sirom i špinatom su ukusni, hranjivi zalogaji savršeni za doručak. Njihova tekstura je lagano hrskava izvana, dok su iznutra mekani i sočni zahvaljujući kombinaciji svježeg sira i jogurta. Zobene pahuljice daju puninu i blago orašasti okus, dok špinat dodaje svježinu i blagu zelenu notu

Sastojci:

  • 6 žlica zobenih pahuljica
  • 3 žlice brašna (možete koristiti pšenično, integralno ili bezglutensko)
  • 4 žlice svježeg sira (može biti kremasti ili sitni)
  • 2 žlice naribanog tvrdog sira (kao što su parmezan ili gouda)
  • 2 žlice jogurta ili kiselog vrhnja
  • 4 žlice kuhanog i nasjeckanog špinata (ocijedite višak tekućine)
  • 1 jaje
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu
  • začini po želji (npr. malo muškatnog oraščića, češnjak u prahu, ili svježi kopar)

Priprema:

Ako koristite svježi špinat, blanširajte ga kratko u vrućoj vodi, zatim ga ocijedite i nasjeckajte. Ako koristite zamrznuti špinat, prvo ga odmrznite i dobro ocijedite.

U velikoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, brašno, prašak za pecivo i naribani sir. Dodajte svježi sir, jogurt, jaje, ulje, špinat, sol, papar i začine po želji. Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Žlicom oblikujte male hrpice smjese i položite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Možete ih lagano poravnati da dobiju oblik kolačića.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi izvana.

Ostavite da se kolačići malo ohlade prije posluživanja.

U trendu

Exit mobile version