Slani zobeni kolačići sa sirom i špinatom su ukusni, hranjivi zalogaji savršeni za doručak. Njihova tekstura je lagano hrskava izvana, dok su iznutra mekani i sočni zahvaljujući kombinaciji svježeg sira i jogurta. Zobene pahuljice daju puninu i blago orašasti okus, dok špinat dodaje svježinu i blagu zelenu notu
Sastojci:
- 6 žlica zobenih pahuljica
- 3 žlice brašna (možete koristiti pšenično, integralno ili bezglutensko)
- 4 žlice svježeg sira (može biti kremasti ili sitni)
- 2 žlice naribanog tvrdog sira (kao što su parmezan ili gouda)
- 2 žlice jogurta ili kiselog vrhnja
- 4 žlice kuhanog i nasjeckanog špinata (ocijedite višak tekućine)
- 1 jaje
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
- začini po želji (npr. malo muškatnog oraščića, češnjak u prahu, ili svježi kopar)
Priprema:
Ako koristite svježi špinat, blanširajte ga kratko u vrućoj vodi, zatim ga ocijedite i nasjeckajte. Ako koristite zamrznuti špinat, prvo ga odmrznite i dobro ocijedite.
U velikoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, brašno, prašak za pecivo i naribani sir. Dodajte svježi sir, jogurt, jaje, ulje, špinat, sol, papar i začine po želji. Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Žlicom oblikujte male hrpice smjese i položite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Možete ih lagano poravnati da dobiju oblik kolačića.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi izvana.
Ostavite da se kolačići malo ohlade prije posluživanja.