in MREŽA

NOVI PROJEKT USTANOVE URIHO Restoran Sunce zadovoljit će i najzahtjevnije sladokusce

Objavljeno

/

Foto: Anita Blažinović

Svi ste dobro došli, a pogotovo zato što radimo unutar najveće zaštitne radionice koja zapošljava osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj. Tako osiguravate njihova radna mjesta i svaki vaš dolazak doprinosi novom zapošljavanju osoba s invaliditetom i daje nam mogućnost da napredujemo, poručuje voditelj Restorana Sunce Adel Zuka

Prvi gableci za radnike i radnice ustanove URIHO, zaštitne radionice za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, pripremljeni su u Restoranu Sunce još u studenom prošle godine, a od ovog tjedna je restoran otvorio svoja vrata javnosti. To znači da u Aveniju Marina Držića 1 može svratiti svatko tko je gladan i sigurni smo da neće otići razočaran jer će po vrlo popularnoj cijeni dobiti gablec koji, garantiramo, neće moći pojesti.

Više o svemu doznali smo od voditelja Restorana Sunce Adela Zuke.

– Restoran je od početka ovog tjedna otvoren za javnost, krenuli smo intenzivno s promocijom na društvenim mrežama i spremni smo nahraniti građane. Svatko tko želi može doći u restoran i fino se najesti. Trenutno još nemamo dostave, a u dogledno vrijeme planiramo ići u pravcu suradnje s Glovom i Woltom i javila nam se jedna tvrtka za suradnju što ćemo svakako razmatrati kad uhodamo gablece u restoranu. Od studenog prošle godine kuhali smo samo za zaposlenike Ustanove URIHO – kaže nam Zuka i dodaje da se do sada radilo 30 do 50 obroka dnevno, a sada bi se, prema planu, pripravljalo oko 300 obroka dnevno.

Trenutno restoran ima pet zaposlenih, među njima je i jedna osoba s invaliditetom, a s obzirom na plan širenja poslovanja, bit će potrebno zaposliti još ljudi, što znači i nova radna mjesta upravo za osobe s invaliditetom. Kako doznajemo, već idući tjedan na razgovor dolazi osoba s invaliditetom.

Sad ide onaj, za građane i buduće goste, najbolji dio jer jedno jelo svakoga dana možete pojesti po cijeni od 4 i pol eura, dok ostala jela idu od 5 do 9 eura, što ovisi o složenosti jela i namirnicama. Ako imate školarca ili kupujete sebi gablec svaki dan, znate da se u pekari može potrošiti puno više novca nego što u Restoranu Sunce dođe kompletan gablec. URIHO-vcima je cilj da gost ode zadovoljan i sit, uz veliku porciju za malo novca.

– Svi ste dobro došli, a pogotovo zato što radimo unutar najveće zaštitne radionice koja zapošljava osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj. Tako osiguravate njihova radna mjesta i svaki vaš dolazak doprinosi novom zapošljavanju osoba s invaliditetom i daje nam mogućnost da napredujemo – poručuje voditelj Restorana Sunce Adel Zuka.

Od stalne ponude jela izdvajamo file na žaru (pileći ili pureći), bečki odrezak, zagrebački odrezak, pileći ili pureći file u umaku od gljiva te razna jela s roštilja.

Kompletna a la carte ponuda dolazi s prilogom po želji; povrćem na maslacu, prženim krumpirićima, palentom, raznim sezonskim povrćem na žaru uz koje možete naručiti i salatu po želji.

Od vegetarijanske ponude tu su jednostavna bezmesna jela poput pohanog sira, odreska od povrća te tjestenine s četiri vrste sira. Riblji meni uključuje lignje, oslića, pastrvu ili pržene srdelice uz dodatak blitve s krumpirom, tartar umaka ili pomfrita.

Dnevnu ponudu gableca pratite na Facebook stranici Restorana Sunce.

Dođite i nećete požaliti. Garantiramo vašim nepcima potpuni užitak u ugodnom ambijentu uz ljubazno osoblje.

Anita Blažinović

U trendu

Exit mobile version