Gastro kutak

Ukusni tacosi s ribom naš su prijedlog za ručak

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Tacosi su originalno meksičko jelo koje možemo usporediti sa sendvičem. U ‘krušnom’ omotu kojeg čini kukuruzna ili pšenična tortilja nalaze se različita punjenja s mesom, ribom i plodovima mora u društvu povrća i sira

Sastojci za ribu:

  • 500 g fileta bijele ribe (npr. bakalar, tilapija, oslić)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica čili praha
  • 1 žličica dimljene paprike
  • pola žličice kumina
  • sol i papar po ukusu
  • sok 1 limete

Sastojci za tacos:

  • 8 tortilja (kukuruzne ili pšenične)
  • pola glavice crvenog kupusa, tanko narezanog
  • 1 avokado, narezan na kriške
  • 1 mango, narezan na kockice
  • 1 crveni luk, tanko narezan
  • svježi korijander (po želji)

Sastojci za preljev:

  • pola šalice kiselog vrhnja
  • sok 1 limete
  • 1 žlica meda
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri.

U zdjeli pomiješajte čili prah, dimljenu papriku, kumin, sol i papar. Začinite riblje filete s obje strane ovom mješavinom začina.

Stavite ribu u zagrijanu tavu i pržite 3-4 minute sa svake strane, ili dok ne postane zlatno smeđa i ne počne se lako ljuštiti vilicom.

Kad je riba gotova, iscijedite limetin sok preko fileta.

U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, limetin sok, med, sol i papar. Dobro promiješajte dok ne postane glatko.

Zagrijte tortilje na suhoj tavi ili u mikrovalnoj pećnici dok ne postanu tople i mekane.

Na svaku tortilju stavite malo narezane ribe.

Dodajte tanko narezani crveni kupus, kriške avokada, kockice manga i tanko narezani crveni luk.

Prelijte preljevom od kiselog vrhnja i pospijte svježim korijanderom ako želite.

Poslužite tacose s dodatnim kriškama limete sa strane za dodatni okus.

Možete ih poslužiti s prilogom od riže, graha ili salate po želji.

U trendu

Exit mobile version