Jesti tunu za ručak može biti dobro iz više razloga. Naime, ova riba obiluje proteinima te omega 3 masnim kiselinama koje poboljšavaju rad srca i smanjuju štetan kolesterol u krvi.
U tuni se mogu naći tragovi vitamina C, kao i minerali cink, mangan te selen. Svi ovi spojevi jačaju imunološki sustav te se zbog toga tuna preporuča jesti barem jednom tjedno.
Sastojci:
- 4 tuna odreska
- blitva
- 2 krumpira
- 1 režanj češnjaka
- 1 graančica svježeg ružmarina
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Priprema:
Tuna odreske izvaditi iz friždera na sobnu temperaturu pola sata prije pečenja. Odreske začiniti sa solju, paprom i maslinovim uljem.
Dok se tuna marinara, staviti kuhati krumpire nasjeckane na kockice. U lonac dodati žlicu soli. Kad krumpir omekša, dodati blitvu.
Kuhano povrće procijediti, te začiniti sa solju, paprom, te nasjeckanim češnjakom i maslinovim uljem.
Na dobro zagrijanoj gril tavi, na maslinovom ulju peći tuna odrezak. Tunu peći 2-3 minute sa svake strane. Dok se peče, dodati grančicu ružmarina kako bi meso poprimilo bolju aromu i okus.
Kad je odrezak pečen, ostaviti ga par minuta da odmori kako bi se svi sokovi od pečenja dobro rasporedili po njemu.
Odrezak poslužiti uz blitvu i krumpire.