Gastro kutak

Okusi mora u savršenom spoju: Ukusni tuna odrezak s hrskavom blitvom i kremastim krumpirom

Objavljeno

/

Fotografija: Pexels

Jesti tunu za ručak može biti dobro iz više razloga. Naime, ova riba obiluje proteinima te omega 3 masnim kiselinama koje poboljšavaju rad srca i smanjuju štetan kolesterol u krvi.

U tuni se mogu naći tragovi vitamina C, kao i minerali cink, mangan te selen. Svi ovi spojevi jačaju imunološki sustav te se zbog toga tuna preporuča jesti barem jednom tjedno.

Sastojci:

  • 4 tuna odreska
  • blitva
  • 2 krumpira
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 graančica svježeg ružmarina
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

Tuna odreske izvaditi iz friždera na sobnu temperaturu pola sata prije pečenja. Odreske začiniti sa solju, paprom i maslinovim uljem.

Dok se tuna marinara, staviti kuhati krumpire nasjeckane na kockice. U lonac dodati žlicu soli. Kad krumpir omekša, dodati blitvu.

Kuhano povrće procijediti, te začiniti sa solju, paprom, te nasjeckanim češnjakom i maslinovim uljem.

Na dobro zagrijanoj gril tavi, na maslinovom ulju peći tuna odrezak. Tunu peći 2-3 minute sa svake strane. Dok se peče, dodati grančicu ružmarina kako bi meso poprimilo bolju aromu i okus.

Kad je odrezak pečen, ostaviti ga par minuta da odmori kako bi se svi sokovi od pečenja dobro rasporedili po njemu.

Odrezak poslužiti uz blitvu i krumpire.

U trendu

Exit mobile version