Gastro kutak

Toffifee torta: Slastica od koje se nećete moći odvojiti

Objavljeno

/

Fotografija: Pexels

Ne postoji osoba koja barem jednom u životu nije probala toffifee. Slatkiš pun karamele koja se topi u ustima. Ako ste vi jedan od onih koji uživa u ovoj pozatoj poslastici, donosimo vam recept za kolač koji ćete sigurno obožavati.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 1 pakiranje lava muffinsa
  • 2 jaja
  • 3 žlice tople vode

Za kremu:

  • 1 puding toffee
  • 375 ml mlijeka
  • 35 g šećera
  • 200 g šlaga

Za slani karamel:

  • 60 ml vode
  • 200 g šećera
  • 85 g maslaca
  • 120 g slatkog vrhnja
  • 1 žličica soli

Priprema:

Za dobiti biskvit potrebno je mješavinu lava muffinsa usuti u posudu te dodati jaja i vodu. Sve zajedno miješati električnim mikserom, najprije lagano, a zatim najvećom brzinom, oko minutu dok se ne dobije glatko tijesto. Uliti smjesu u kalup za tortu i peći 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Nakon isteka vremena pečeni biskvit ohladiti.

Kako bi se dobila krema puding je potrebno pomiješati s šećerom i s 50 ml mlijeka, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. U vruće mlijeko umiješati puding pa kuhati nekoliko minuta uz miješanje, dok se ne zgusne, zatim prekriti prozirnom folijom te ostaviti da se hladi. Šlag izmiksati pa lagano umiješati u ohlađeni puding. Dobivenom kremom premazati biskvit.

Kako bi dobili slani karamel u posudi s velikim dnom kuhati šećer i vodu na visokoj temperaturi bez miješanja, dok ne dobiju jantarnu boju. Maknuti s štednjaka i uliti slatko vrhnje mješajući pjenjačom. Umiješati maslac pa zatim kuhati još 3-4 minute dok se sve ne otopi i ne sjedini. Dodati sol, a zatim ohlditi.

Ohlađeni karamel preliti preko kreme. Tortu poslužiti narezanu na trokute.

U trendu

Exit mobile version