Tjestenina sa brokulom izvrstan je odabir za ručak tijekom radnog tjedna. Priprema vam neće oduzeti puno vremena pa se nećete se previše umoriti.
Sastojci:
1 mala brokula
1 manji luk
1 češanj češnjaka
2 žlice maslaca
2 žlice maslinovog ulje
200 g vrhnja za kuhanje
1 prstohvat soli
papar
1 prstohvat muškatnog oraščića
2 žlice kiselog vrhnja punomasnog
sok od limuna
15 g pinjola
200g tjestenina (npr. penne ili špageti)
Priprema:
Za tjesteninu s brokulom narežite brokulu na male cvjetiće. Luk i češnjak ogulite i nasjeckajte na sitno. U tavi zagrijte maslac s maslinovim uljem i otopite ga. Lagano pirjajte brokulu, luk i češnjak na srednjoj vatri oko 2 minute, dodajte vrhnje za kuhanje. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem te lagano pirjajte dok brokula ne postane al dente.
Zatim umiješajte 2 žlice kiselog vrhnja i začinite umak limunovim sokom. Za to vrijeme pinjole ispecite u pećnici na 150 stupnjeva oko 8 minuta.
Tjesteninu skuhajte u dobro posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedite i umiješajte u umak.
Pospite pinjole preko brokule i poslužite. Uživajte u jelu!