Gastro kutak

Kremasta tjestenina s brokulom

Objavljeno

/

Tjestenina sa brokulom izvrstan je odabir za ručak tijekom radnog tjedna. Priprema vam neće oduzeti puno vremena pa se nećete se previše umoriti.

Sastojci:

1 mala brokula

1 manji luk

1 češanj češnjaka

2 žlice maslaca

2 žlice maslinovog ulje

200 g vrhnja za kuhanje

1 prstohvat soli

papar

1 prstohvat muškatnog oraščića

2 žlice kiselog vrhnja punomasnog

sok od limuna

15 g pinjola

200g tjestenina (npr. penne ili špageti)

Priprema:

Za tjesteninu s brokulom narežite brokulu na male cvjetiće. Luk i češnjak ogulite i nasjeckajte na sitno. U tavi zagrijte maslac s maslinovim uljem i otopite ga. Lagano pirjajte brokulu, luk i češnjak na srednjoj vatri oko 2 minute, dodajte vrhnje za kuhanje. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem te lagano pirjajte dok brokula ne postane al dente.

Zatim umiješajte 2 žlice kiselog vrhnja i začinite umak limunovim sokom. Za to vrijeme pinjole ispecite u pećnici na 150 stupnjeva oko 8 minuta.

Tjesteninu skuhajte u dobro posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedite i umiješajte u umak.

Pospite pinjole preko brokule i poslužite. Uživajte u jelu!

U trendu

Exit mobile version