Gastro kutak

Svježa salata od tune s povrćem i kremastim umakom

Objavljeno

/

Foto: DALL-E

Salata od tune, kakvu poznajemo danas, postala je popularna početkom 20. stoljeća kada je konzervirana tuna postala široko dostupna. Brzo je postala omiljena jer je bila jednostavan i pristupačan način unosa proteina u obroke, posebno tijekom teških ekonomskih vremena poput Velike depresije

Sastojci:

  • 2 konzerve tune u vodi ili ulju
  • 1 crveni luk, sitno nasjeckan
  • 2 stabljike celera, sitno nasjeckane
  • 1 crvena paprika, sitno nasjeckana
  • 1 šalica kukuruza (može biti konzervirani ili kuhani)
  • 3-4 žlice majoneze
  • 1-2 žlice grčkog jogurta (po želji)
  • sok od pola limuna
  • sol i papar po ukusu
  • svježi peršin, sitno nasjeckan (za dekoraciju)

Priprema:

Otvorite konzerve tune i ocijedite višak tekućine.

U velikoj zdjeli izmiješajte tunu, nasjeckani crveni luk, celer, crvenu papriku i kukuruz. Dodajte majonezu i grčki jogurt (ako koristite), pa sve dobro izmiješajte.

Iscijedite sok od limuna preko smjese i dodajte sol i papar po ukusu. Lagano promiješajte sve sastojke dok se dobro ne povežu.

Poslužite ohlađeno, ukrašeno svježim peršinom.

Ova salata od tune može se poslužiti na listovima zelene salate, u sendviču, ili uz krekere. Dobar tek!

U trendu

Exit mobile version