Svinjetinu vole svi ljubitelji mesnih jela, pogotovo kada je spremljena na pravi način. Isprobajte ju zapečenu s senfom i vinom, otkrit ćete skroz novi “svijet” u moru dobrih mesnih jela.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog buta u komadu
- sol
- crni papar
- 3 žlice ulja
- 50 g maslaca
- 2 luka
- 60 ml bijelog vina
- 1 žlica senfa
- 50 g kiselih krastavaca
Priprema:
Meso posoliti i popapriti pa staviti u nauljenu vatrostalnu posudu, preliti ostatkom ulja i poklopiti. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko sat i pol . Zatim otklopiti posudu i nastaviti peći još 30 minuta da meso dobije lijepu boju.
Pečeno meso ostaviti pokriveno da odstoji 10 minuta, a zatim narezati na odreske.
U tavi zagrijati pola količine maslaca da se otopi, dodati tanko narezani luk te ga ispeći na laganoj vatri uz miješanje. Uliti bijelo vino pa kratko pirjati, a zatim umiješati senf. Smanjiti vatru, dodati preostali maslac te miješati kako bi se dobio umak. Na kraju umiješati sitno narezane kisele krastavce.
Svinjske odreske poslužiti s umakom i prethodno skuhanim pire krumpirom.