Gastro kutak

AROMATIČNO JELO Svinjski odresci sa senfom i vinom

Objavljeno

/

Fotografija: Pexels

Svinjetinu vole svi ljubitelji mesnih jela, pogotovo kada je spremljena na pravi način. Isprobajte ju zapečenu s senfom i vinom, otkrit ćete skroz novi “svijet” u moru dobrih mesnih jela.

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog buta u komadu
  • sol
  • crni papar
  • 3 žlice ulja
  • 50 g maslaca
  • 2 luka
  • 60 ml bijelog vina
  • 1 žlica senfa
  • 50 g kiselih krastavaca

Priprema:

Meso posoliti i popapriti pa staviti u nauljenu vatrostalnu posudu, preliti ostatkom ulja i poklopiti. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko sat i pol . Zatim otklopiti posudu i nastaviti peći još 30 minuta da meso dobije lijepu boju.

Pečeno meso ostaviti pokriveno da odstoji 10 minuta, a zatim narezati na odreske.

U tavi zagrijati pola količine maslaca da se otopi, dodati tanko narezani luk te ga ispeći na laganoj vatri uz miješanje. Uliti bijelo vino pa kratko pirjati, a zatim umiješati senf.  Smanjiti vatru, dodati preostali maslac te miješati kako bi se dobio umak. Na kraju umiješati sitno narezane kisele krastavce.

Svinjske odreske poslužiti s umakom i prethodno skuhanim pire krumpirom. 

U trendu

Exit mobile version