Za ovaj šumski rižoto bit će vam potrebni vrganji. Gljive se odlično slažu uz rižu, pa su naš izbor za pripremu laganog obroka tijekom užurbanih dana u tjednu
Sastojci:
- 200 g vrganja
- 200 g riže
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- 700 ml povrtnog temeljca
- 40 g maslaca
- 4 žlice ribanog parmezana
- sol, po ukusu
- papar, po ukusu
- peršin, nasjeckan
Priprema:
Gljive očistite i narežite na manje komadiće. Češnjak usitnite i popirjajte na 3 žlica ulja, pa zatim dodajte narezane gljive i kratko ih pirjajte.
Dodajte rižu, promiješajte i podlijte s malo povrtnog temeljca, pa pustite da se kuha na umjerenoj vatri, uz stalno miješanje. Kada riža povuče svu tekućinu, ponovo podlijte temeljcem.
Posolite i popaprite po ukusu. Kroz 20 minuta riža bi trebala biti kuhana.
Na kraju dodajte malo maslaca i pospite nasjeckanim peršinovim listom. Rižoto poslužite vruć s naribanim parmezanom.