Gastro kutak

Šumski rižoto s gljivama

Objavljeno

/

Za ovaj šumski rižoto bit će vam potrebni vrganji. Gljive se odlično slažu uz rižu, pa su naš izbor za pripremu laganog obroka tijekom užurbanih dana u tjednu

Sastojci:

  • 200 g vrganja
  • 200 g riže
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 700 ml povrtnog temeljca
  • 40 g maslaca
  • 4 žlice ribanog parmezana
  • sol, po ukusu
  • papar, po ukusu
  • peršin, nasjeckan

Priprema:

Gljive očistite i narežite na manje komadiće. Češnjak usitnite i popirjajte na 3 žlica ulja, pa zatim dodajte narezane gljive i kratko ih pirjajte.

Dodajte rižu, promiješajte i podlijte s malo povrtnog temeljca, pa pustite da se kuha na umjerenoj vatri, uz stalno miješanje. Kada riža povuče svu tekućinu, ponovo podlijte temeljcem.

Posolite i popaprite po ukusu. Kroz 20 minuta riža bi trebala biti kuhana.

Na kraju dodajte malo maslaca i pospite nasjeckanim peršinovim listom. Rižoto poslužite vruć s naribanim parmezanom.

U trendu

Exit mobile version