Gastro kutak

Štrudla s makom i jabukama

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Ova štrudla s makom i jabukama spoj je sočne, mirisne nadjevene unutrašnjosti i hrskavog, zlatnosmeđeg tijesta. Mak daje bogatu, orašastu aromu, dok jabuke unose svježinu i sočnost

Sastojci za tijesto:

  • 2 šalice glatkog brašna
  • pola šalice mlake vode
  • 3 žlice ulja
  • prstohvat soli

Sastojci za nadjev:

  • 1 šalica mljevenog maka
  • pola šalice vrućeg mlijeka
  • 2 žlice meda
  • 1 vanilin šećer
  • pola šalice šećera
  • 2 naribane jabuke
  • pola žličice cimeta
  • četvrtina šalice grožđica (po želji)

Sastojci za premaz:

  • 2 žlice maslaca, otopljenog

Priprema:

U posudi pomiješati brašno, sol, vodu i ulje te mijesiti dok ne dobijete glatko tijesto. Pokriti krpom i ostaviti 30 minuta da odmori.

Mak preliti vrućim mlijekom, dodati šećer, med, vanilin šećer i grožđice. Promiješati i ostaviti da se ohladi, zatim dodati naribane jabuke i cimet.

Na pobrašnjenoj krpi tanko razvući tijesto. Premazati otopljenim maslacem.

Ravnomjerno rasporediti nadjev, a zatim pomoću krpe zarolati štrudlu. Prebaciti u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35-40 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Po želji posipati šećerom u prahu i poslužiti toplo ili hladno.

U trendu

Exit mobile version