Ova slanina može se poslužiti kao samostalno jelo ili kao dio doručka, uz jaja, topli kruh ili salatu. Također, može biti odličan dodatak burgerima, sendvičima ili čak kao predjelo na raznim okupljanjima
Sastojci:
- 12 do 15 kriški slanine
- 2 žlice meda
- 1 žlica senfa (dijon ili obični)
- 2 žlice jabučnog octa (ili balzamičnog octa)
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica smeđeg šećera
- prstohvat papra (po želji)
Priprema:
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte slaninu i pržite je dok ne postane hrskava i zlatno smeđa. Kad je slanina gotova, izvadite je iz tave i stavite na papirnate ubruse da se ocijedi višak masnoće.
U istoj tavi u kojoj se pržila slanina (ostavite malo masnoće), smanjite vatru i dodajte 1 žlicu maslinovog ulja. Zatim dodajte 2 žlice meda, 1 žlicu senfa, 2 žlice jabučnog octa i 1 žlicu smeđeg šećera. Miješajte sve sastojke dok se ne sjedine i dok umak ne postane lagano gust.
Vratite slaninu natrag u tavu i kratko je prebacite kroz umak da dobije dodatni okus. Po želji, pospite prstohvatom papra.
Slanina u umaku može se poslužiti uz kruh, salatu ili kao dodatak nekom jelu.