Fritule će biti sočne ako im dodate naribane jabuke, a vrsne kuharice tvrde da je tajna upravo u žustrom miješanju tijesta sve dok se ne stvore mjehurići
Fritule su slastica koja nalikuje krafnama, dok je izrada vrlo lagana. Treba vam svega nekoliko sastojaka. Danas vam donosimo isproban recept za savršeno hrskavi desert.
Sastojci:
200 ml jogurta
1 jaje
1 naribana jabuka (bez kore)
2 žlice ruma
2 žlice rakije
2 žlice šećera
prstohvat soli
2 vanilin šećera
1 prašak za pecivo
300 g glatkog brašna
Priprema: U posudu dodajte jaje, jogurt, jabuku, šećere i sol pa umutite pjenjačom. Dodajte rakiju i rum, pa postepeno dodavajte brašno s praškom za pecivo. U duboku i široku posudu stavite ulje i zagrijte. Smjesu za fritule pomoću male žličice stavljajte u ulje i pržite pola minute. Smjesu možete staviti i u slastičarsku vrećicu. Tople fritule uvaljajte u šećer u prahu.
Napomena: Sve sastojke oko pola sata do sat ranije izvadite iz frižidera da bi se zagrijali na sobnoj temperaturi.