Gastro kutak

Riblji tacosi: Delikatesa od ribe, odlična za uživanje u ručku petkom

Objavljeno

/

Fotografija: Pexels

Svi znamo koliko je riba zdrava za naš organizam, a to je tako jer obiluje omega 3 masnim kiselinama koje čuvaju zdravlje srca i krvnih žila.

Konzumacija ribe također poboljšava pamćenje, ali i snižava krvni tlak. Riblji tacosi jedan su od onih recepata koji razbijaju monotoniju kad su u pitanju riblja jela.

Sastojci:

Za umak:

  • 150 g grčkog jogurta
  • 80 g krastavca
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica svježeg limunova soka
  • pola žlice svježeg nasjeckanog kopra
  • pola žličice Vegete & spiruline
  • crni papar

Za ribu:

  • 400 g fileta bijele ribe bez kostiju
  • sol
  • 1 žlica glatkog brašna
  • 1 jaje
  • panko krušne mrvice
  • češanj češnjaka
  • malo origana 

Za tacose:

  • rajčica
  • 100 g luka
  • pola glavice bijelog kupusa
  • 8 malih tortilja od pšeničnog brašna
  • ploške limuna za posluživanje
  • nasjeckani svježi kopar

Priprema:

Krastavac oguliti i očistiti, od sjemenki, naribati i ocijediti. Zatim dodati jogurt, protisnuti češnajak, limunov sok, kopar, Vegetu & spirulinu te svježe mljeveni crni papar. Umak staviti u hladnjak do posluživanja.

Ribu začiniti s malo soli pa izrezati na 8 komada. Za paniranje  koristiti brašno u jednoj posudi, razmućeno jaje u drugoj posudi,  te panko mrvice s češnjakom, origanom i malo soli, u trećoj posudi. Zagrijati ulje za prženje. Filete od ribe uroniti u brašno, zatim u jaje, pa u panko mrvice.

Ribu peći u zagrijanom ulju s obe strane, dok ne poprimi zlatno-rumenu boju.

Na zagrijanu tortilju staviti narezani kupus, na kockice narezanu rajčicu i narezani luk, zatim staviti komad ribe. Staviti par kapi limunovog soka te preliti prethodno pripremljenim umakom i nasjeckanim svježim  koprom.

U trendu

Exit mobile version