Svi znamo koliko je riba zdrava za naš organizam, a to je tako jer obiluje omega 3 masnim kiselinama koje čuvaju zdravlje srca i krvnih žila.
Konzumacija ribe također poboljšava pamćenje, ali i snižava krvni tlak. Riblji tacosi jedan su od onih recepata koji razbijaju monotoniju kad su u pitanju riblja jela.
Sastojci:
Za umak:
- 150 g grčkog jogurta
- 80 g krastavca
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica svježeg limunova soka
- pola žlice svježeg nasjeckanog kopra
- pola žličice Vegete & spiruline
- crni papar
Za ribu:
- 400 g fileta bijele ribe bez kostiju
- sol
- 1 žlica glatkog brašna
- 1 jaje
- panko krušne mrvice
- češanj češnjaka
- malo origana
Za tacose:
- rajčica
- 100 g luka
- pola glavice bijelog kupusa
- 8 malih tortilja od pšeničnog brašna
- ploške limuna za posluživanje
- nasjeckani svježi kopar
Priprema:
Krastavac oguliti i očistiti, od sjemenki, naribati i ocijediti. Zatim dodati jogurt, protisnuti češnajak, limunov sok, kopar, Vegetu & spirulinu te svježe mljeveni crni papar. Umak staviti u hladnjak do posluživanja.
Ribu začiniti s malo soli pa izrezati na 8 komada. Za paniranje koristiti brašno u jednoj posudi, razmućeno jaje u drugoj posudi, te panko mrvice s češnjakom, origanom i malo soli, u trećoj posudi. Zagrijati ulje za prženje. Filete od ribe uroniti u brašno, zatim u jaje, pa u panko mrvice.
Ribu peći u zagrijanom ulju s obe strane, dok ne poprimi zlatno-rumenu boju.
Na zagrijanu tortilju staviti narezani kupus, na kockice narezanu rajčicu i narezani luk, zatim staviti komad ribe. Staviti par kapi limunovog soka te preliti prethodno pripremljenim umakom i nasjeckanim svježim koprom.