Gastro kutak

RATATOUILLE – umjetnost Sredozemlja u vašoj kuhinji

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Iako se smatra tradicionalnim francuskim jelom, postoji mnogo varijacija diljem svijeta. Primjerice, u Italiji slično jelo poznato je kao ‘caponata’, dok se u Španjolskoj naziva ‘pisto’

Sastojci:

  • 1 velika tikvica
  • 1 srednji patlidžan
  • 2 crvene paprike
  • 2 žute paprike
  • 2 rajčice
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • svježi bosiljak

Priprema:

Operite sve povrće i paprike narežite na tanke trake, a rajčice na kolutove. Luk i češnjak fino nasjeckajte.

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pržite dok ne omekšaju.

Dodajte papriku i nastavite pirjati dok ne omekša, otprilike 5-7 minuta.

Dodajte tikvice i patlidžan, te nastavite pirjati dok povrće ne omekša i ne dobije zlatno smeđu boju, otprilike 10-15 minuta.

Na kraju dodajte rajčice i nastavite kuhati još 5 minuta. Začinite solju, paprom i svježim bosiljkom prema ukusu.

Poslužite toplo kao glavno jelo ili prilog uz tjesteninu, rižu ili pečeno meso. Dobar tek!

U trendu

Exit mobile version