Ne morate čekati poziv u restoran da biste uživali u ovoj morskoj delikatesi. Uvijek ih punite sastojcima koji vama odgovaraju, a ako pak nemate ideje, evo naše
Sastojci:
- 6 očišćenih liganja (80 dag)
- 40 dag svježe rajčice (oguljene)
- 12 dag napola kuhane riže
- 1 jaje
- 1/2 dl vina
- 10 dag nemasnog sira
- 1 češanj usitnjenog češnjaka
- 7/2 dl maslinova ulja
- sol i papar
- nasjeckani peršin
Priprema:
Lignje očistite, operite i posušite. Krakove liganja sitno nasjeckajte i propirjajte na malo maslinova ulja.
Skinite s vatre i mlake pomiješajte s rižom, naribanim sirom, jajetom i češnjakom.
Posolite i popaprite smjesu te njome napunite lignje. Zatvorite ih čačkalicama.
Stavite na dno vatrostalne posude maslinovo ulje i polegnite u nju lignje.
Preko njih rasporedite nasjeckanu rajčicu, zalijte vinom i sve pokrijte aluminijskom folijom.
Pecite na 200 C oko 20 minuta. Poslužite lignje dok su tople, ukrašene nasjeckanim peršinom.
Poslužuje se za 6 osoba.
In Portal