Gastro kutak

KALAMARKO NA TANJURU Punjene lignje za božanstvenu gozbu

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Ne morate čekati poziv u restoran da biste uživali u ovoj morskoj delikatesi. Uvijek ih punite sastojcima koji vama odgovaraju, a ako pak nemate ideje, evo naše

Sastojci:

  • 6 očišćenih liganja (80 dag)
  • 40 dag svježe rajčice (oguljene)
  • 12 dag napola kuhane riže
  • 1 jaje
  • 1/2 dl vina
  • 10 dag nemasnog sira
  • 1 češanj usitnjenog češnjaka
  • 7/2 dl maslinova ulja
  • sol i papar
  • nasjeckani peršin

Priprema:

Lignje očistite, operite i posušite. Krakove liganja sitno nasjeckajte i propirjajte na malo maslinova ulja.

Skinite s vatre i mlake pomiješajte s rižom, naribanim sirom, jajetom i češnjakom.

Posolite i popaprite smjesu te njome napunite lignje. Zatvorite ih čačkalicama.

Stavite na dno vatrostalne posude maslinovo ulje i polegnite u nju lignje.

Preko njih rasporedite nasjeckanu rajčicu, zalijte vinom i sve pokrijte aluminijskom folijom.

Pecite na 200 C oko 20 minuta. Poslužite lignje dok su tople, ukrašene nasjeckanim peršinom.

Poslužuje se za 6 osoba.

In Portal

U trendu

Exit mobile version