In Metropola

Prve Olimpijske igre u Dubravi i znanstveno-stručna konferencija ‘Sport i zdravlje’

Objavljeno

/

Svečano otvorenje I. OI DUBRAVA 2023 i znanstveno-stručne konferencije ‘Sport i zdravlje’ planirano je za 2. prosinca 2023. godine

Dubrava će biti domaćin prvih Olimpijskih igara i stručno-znanstvene konferencije pod nazivom ‘Sport i zdravlje’ okupljajući odgojno-obrazovne ustanove, sportske klubove, stručnjake, znanstvenike, sportaše, udruge i građane u manifestaciji koja spaja sportsku, znanstvenu, javnozdravstvenu i edukativnu dimenziju.

Organizatori, PR, event manager mr.sc. Andreja Marcetić, VP Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava i Vijeće Gradske četvrti Donja Dubrava, najavljuju događaj koji potiče zajedništvo, inkluziju i promicanje zdravih stilova života.

Sudionici će imati jedinstvenu priliku čuti stručnjake iz različitih sektora tijekom Konferencije ‘Sport i zdravlje’. Tematski raspon predavanja obuhvaća širok spektar relevantnih područja, pružajući uvid iz različitih perspektiva. Aspekti bavljenja sportom u vezi sa zdravljem adolescenata, ergonomski principi u radu s računalom, nutricionizam i utjecaj prehrane na zdravlje samo su neki od ključnih tema koje će se raspravljati.

Predavanja će omogućiti sudionicima da steknu cjelovit pogled na važnost povezanosti sporta i zdravlja te da dobiju konkretne informacije i preporuke iz različitih stručnih područja. Time se stvara dinamično okruženje koje potiče dijalog, razmjenu ideja i promicanje zdravih životnih stilova među različitim skupinama sudionika.

Uključivanjem stručnjaka iz javnih službi, sektora razvoja, i specifičnih programa usmjerenih na adolescente i radno okruženje, Konferencija pridonosi holističkom pristupu promicanju zdravlja kroz sport.

Sudionici će imati priliku usvojiti nove spoznaje, razmijeniti iskustva te potaknuti daljnje inovacije i istraživanja u području sporta i zdravlja.

Osim konferencijskog dijela, događanje će uključivati i rekreativne aktivnosti, sportske igre za osobe s invaliditetom, tradicionalne sportske igre te sportske susrete u različitim disciplinama. Također će biti dostupne zdravstvene aktivnosti, uključujući mjerenje krvnog tlaka i indeksa tjelesne mase, kako bi se potaknula svijest o zdravlju.

‘I. OI Dubrava 2023’ predstavljaju jedinstvenu priliku za povezivanje različitih segmenata društva u zajedničkom cilju promicanja zdravlja, sporta i inkluzije. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže i podrže ovu važnu inicijativu koja će donijeti koristi cijeloj zajednici.

Ciljna skupina manifestacije je raznolika, uključujući učenike, osobe s invaliditetom, odgojno-obrazovne djelatnike, udruge i sportske klubove. Glavni cilj događanja je promicanje zdravog načina života, tjelesne aktivnosti i društvene inkluzije te edukacija o važnosti sporta i zdravlja. Ishodi uključuju razumijevanje utjecaja prehrambenih navika i tjelesnih aktivnosti na zdravlje te poticanje tjelesne aktivnosti.

Manifestacija je sjajan primjer kako se kroz sportske, znanstvene i edukativne inicijative može pozitivno utjecati na zajednicu. Suradnja s različitim partnerima dodatno obogaćuje događanje i osigurava njegovu uspješnost. Program je u skladu s nacionalnim strateškim smjernicama, što dodatno podržava njezinu važnost i relevantnost za društvo. Ovo ukazuje na usklađenost s dugoročnim ciljevima i vizijom razvoja Republike Hrvatske (Nacionalna strategija RH 2030), i Grada Zagreba (Zagrebačka strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2022. do 2025.) te ima potencijal pozitivno utjecati na različite aspekte društva, uključujući sport, zdravlje, inkluziju i obrazovanje, čime je osiguran vrijedan doprinos zajednici. Događaj je impresivan jer spaja sport, znanost, zdravlje i obrazovanje te će zasigurno pružiti značajan doprinos promociji sporta, zdravlja i edukacije u zajednici.

Andreja Marcetić

U trendu

Exit mobile version