Tavë kosi je vrlo popularno jelo, a zapravo je pečena janjetina ili piletina u jogurtu s rižom. Evo kratkog opisa kako se sprema ova svojevrsna albanska musaka
Sastojci:
• 500 g janjetine (ili piletine)
• 2 žlice maslaca
• 2 žlice brašna
• 500 g grčkog jogurta
• 2 jaja
• 3 žlice riže
• sol i papar po ukusu
Priprema:
Ispecite janjetinu ili piletinu u tavi dok ne dobije zlatno-smeđu boju, pa je prebacite u pleh za pečenje.
Dodajte rižu u isti pleh s mesom.
U drugoj tavici otopite maslac, dodajte brašno i pržite ga dok ne postane zlatno. Zatim dodajte jogurt i sve dobro izmiješajte. Dodajte i umućena jaja, sol i papar.
Prelijte meso i rižu smjesom od jogurta i jaja. Pecite u pećnici na 180°C oko 30-40 minuta, dok ne dobije zlatnu koricu.
In Portal