Ovo jelo kombinira bogate okuse kikirikija, kokosovog mlijeka i aromatičnih začina, stvarajući egzotičan i neobičan obrok. Ako nemate piletinu možete korstiti puretinu
Sastojci:
- pileća prsa (400g)
- kikiriki (šaka, neslan)
- kokosovo mlijeko (400 ml)
- luk (1 komad)
- češnjak (2 češnja)
- svježi đumbir (mali komadić, nariban)
- soja sos (2 žlice)
- limunov sok (1 žlica)
- med (1 žlica)
- curry prah (1 žličica)
- sol i papar
- svježi korijander za dekoraciju (po želji)
- riža (za prilog)
Priprema:
Pileća prsa narežite na trakice ili kockice. Luk, češnjak i đumbir sitno nasjeckajte.
Na tavi zagrijte malo ulja, dodajte luk, češnjak i đumbir. Pržite dok ne omekšaju i postanu zlatne boje.
Dodajte piletinu na tavu i pržite dok ne poprimi zlatnu boju. Zatim dodajte curry prah, soja sos, med i limunov sok. Dobro promiješajte.
Ulijte kokosovo mlijeko i dodajte kikiriki. Pustite da kuha na laganoj vatri dok piletina ne bude potpuno kuhana, a umak ne postane gust.
Posolite i popaprite po ukusu. Ako želite, dodajte još limunovog soka za dodatnu svježinu. Na kraju, jelo ukrasite svježim korijanderom. Poslužite uz kuhanu rižu.
In Portal