Gastro kutak

ZA SVAKO NEPCE Probajte piletinu s kikirikijem i kokosovim mlijekom

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Ovo jelo kombinira bogate okuse kikirikija, kokosovog mlijeka i aromatičnih začina, stvarajući egzotičan i neobičan obrok. Ako nemate piletinu možete korstiti puretinu

Sastojci:

  • pileća prsa (400g)
  • kikiriki (šaka, neslan)
  • kokosovo mlijeko (400 ml)
  • luk (1 komad)
  • češnjak (2 češnja)
  • svježi đumbir (mali komadić, nariban)
  • soja sos (2 žlice)
  • limunov sok (1 žlica)
  • med (1 žlica)
  • curry prah (1 žličica)
  • sol i papar
  • svježi korijander za dekoraciju (po želji)
  • riža (za prilog)

Priprema:

Pileća prsa narežite na trakice ili kockice. Luk, češnjak i đumbir sitno nasjeckajte.

Na tavi zagrijte malo ulja, dodajte luk, češnjak i đumbir. Pržite dok ne omekšaju i postanu zlatne boje.

Dodajte piletinu na tavu i pržite dok ne poprimi zlatnu boju. Zatim dodajte curry prah, soja sos, med i limunov sok. Dobro promiješajte.

Ulijte kokosovo mlijeko i dodajte kikiriki. Pustite da kuha na laganoj vatri dok piletina ne bude potpuno kuhana, a umak ne postane gust.

Posolite i popaprite po ukusu. Ako želite, dodajte još limunovog soka za dodatnu svježinu. Na kraju, jelo ukrasite svježim korijanderom. Poslužite uz kuhanu rižu.

In Portal

U trendu

Exit mobile version