Ovim turskim jelom oduševit ćete posebno svoju djecu, obožavat će ovakav domaći ‘fast food’. Kažu da ima u preko 100 varijanti i smatra se da ga je prvi pripremio turski kuhar Hacı İskender u Bursi tijekom 19. stoljeća
Sastojci:
Marinada:
- 1 velika žlica čvrstog jogurta
- 3 velike žlice ulja
- 1 žličica timijana
- 1 žličica crvene pahuljaste paprike
- 1 kom manji luk – naribani
- sol, papar
Pomfrit:
Priprema:
Pileći file narezati na trakice. Pripremiti i sastaviti sve sastojke za marinadu, pa preliti pileće trakice, ostaviti u hladnjak da odstoji par sati.
Pripremiti krumpir za pomfrit i pržiti ga pred sami ručak. Pržen stavljati na ubrus da upije višak masnoće, pa ga posoliti.
U isto vrijeme pržiti pomfrit u jednoj dubokoj tavi, a u drugoj marinirani pileći kebab.
Već je pripremljen umak od jogurta.
Na većem plitkom tanjuru serviramo kebab, prvo stavimo pomfrit, prelijemo ga umakom od jogurta i bijelog luka, a na vrh stavimo pileći kebab. Otopiti maslac s crvenom pahuljastom paprikom, malo propržiti pa preliti preko kebaba. Poslužiti uz salatu.