Gastro kutak

Domaći pileći kebab

Objavljeno

/

Ovim turskim jelom oduševit ćete posebno svoju djecu, obožavat će ovakav domaći ‘fast food’. Kažu da ima u preko 100 varijanti i smatra se da ga je prvi pripremio turski kuhar Hacı İskender u Bursi tijekom 19. stoljeća

Sastojci:

  • 2 komada pilećeg filea

Marinada:

  • 1 velika žlica čvrstog jogurta
  • 3 velike žlice ulja
  • 1 žličica timijana
  • 1 žličica crvene pahuljaste paprike
  • 1 kom manji luk – naribani
  • sol, papar

Pomfrit:

  • 4-5 krumpira

Priprema:

Pileći file narezati na trakice. Pripremiti i sastaviti sve sastojke za marinadu, pa preliti pileće trakice, ostaviti u hladnjak da odstoji par sati.

Pripremiti krumpir za pomfrit i pržiti ga pred sami ručak. Pržen stavljati na ubrus da upije višak masnoće, pa ga posoliti.

U isto vrijeme pržiti pomfrit u jednoj dubokoj tavi, a u drugoj marinirani pileći kebab.

Već je pripremljen umak od jogurta.

Na većem plitkom tanjuru serviramo kebab, prvo stavimo pomfrit, prelijemo ga umakom od jogurta i bijelog luka, a na vrh stavimo pileći kebab. Otopiti maslac s crvenom pahuljastom paprikom, malo propržiti pa preliti preko kebaba. Poslužiti uz salatu.

U trendu

Exit mobile version