Gastro kutak

Prhki keksi s bademima su spoj jednostavnosti i bogatog okusa

Objavljeno

/

Foto: DALL·E

Keksi su savršeni uz kavu, čaj ili kao slatki zalogaj u bilo koje doba dana. Lako se pripremaju i mogu se čuvati u zatvorenoj posudi nekoliko dana, zadržavajući svoju svježinu. Ako volite orašaste, mirisne kekse, ovo je recept koji ćete često ponavljati

Sastojci:

  • 1 i pol šalica (180 g) glatkog brašna
  • pola šalice (100 g) šećera
  • pola šalice (100 g) maslaca, omekšanog
  • pola šalice (60 g) mljevenih badema
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • pola žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • pola šalice (50 g) cijelih badema za dekoraciju

Priprema:

U zdjeli pomiješajte maslac i šećer te miksajte dok smjesa ne postane pjenasta.

Dodajte jaje i ekstrakt vanilije pa dobro izmiješajte.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, mljevene bademe, prašak za pecivo i sol.

Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu s maslacem i miješajte dok ne dobijete tijesto.

Oblikujte tijesto u kuglu, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite lim papirom za pečenje.

Od tijesta pravite kuglice veličine oraha i lagano ih spljoštite na limu. Na svaki keks stavite jedan cijeli badem.

Pecite 12–15 minuta dok rubovi ne postanu zlatni.

Ostavite da se keksi ohlade i uživajte.

In Portal

U trendu

Exit mobile version