Keksi su savršeni uz kavu, čaj ili kao slatki zalogaj u bilo koje doba dana. Lako se pripremaju i mogu se čuvati u zatvorenoj posudi nekoliko dana, zadržavajući svoju svježinu. Ako volite orašaste, mirisne kekse, ovo je recept koji ćete često ponavljati
Sastojci:
- 1 i pol šalica (180 g) glatkog brašna
- pola šalice (100 g) šećera
- pola šalice (100 g) maslaca, omekšanog
- pola šalice (60 g) mljevenih badema
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- pola žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- pola šalice (50 g) cijelih badema za dekoraciju
Priprema:
U zdjeli pomiješajte maslac i šećer te miksajte dok smjesa ne postane pjenasta.
Dodajte jaje i ekstrakt vanilije pa dobro izmiješajte.
U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, mljevene bademe, prašak za pecivo i sol.
Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu s maslacem i miješajte dok ne dobijete tijesto.
Oblikujte tijesto u kuglu, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite lim papirom za pečenje.
Od tijesta pravite kuglice veličine oraha i lagano ih spljoštite na limu. Na svaki keks stavite jedan cijeli badem.
Pecite 12–15 minuta dok rubovi ne postanu zlatni.
Ostavite da se keksi ohlade i uživajte.
In Portal