Plivanje

Preplivala Oceanovih sedam: Dina Levačić izabrana za najbolju plivačicu u 2023. godini

Objavljeno

/

Fotografija: Dina Levačić

Dina ima tek 27 godina što je čini najmlađom osobom u povijesti koja je ostvarila ovaj izvanredan uspjeh.

Mlada hrvatska plivačica Dina Levačić, zbog svojih je izvanrednih pothvata u daljinskom plivanju, proglašena najboljom plivačicom po izboru Međunarodne plivačke organizacije na otvorenim vodama ( WOWSA).

Za Dinu je glasala šira javnost, a veličinu njezinog pothvata, uvidjela je i stručna komisija, u kojoj glasaju plivači na otvorenim vodama iz cijelog svijeta. 

Dina je u 2023. godini uspjela ostvariti ono što je uspjelo malom broju ljudi. Uspjela je preplivati svih sedam najvećih svjetskih kanala. Kako bi ostvarila ovaj uspjeh, Levačić je morala preplivati još jednu prepreku koja  joj se našla na putu da prepliva svih sedam velikih tjesnaca “Oceanovih sedam”, Cookov prolaz, To je na kraju i uspjela, te ušla u povijest daljinskog plivanja.

Dina je prošle godine preplivala Cookov prolaz, Galway bay, Fastnet Rock i Bristolski kanal i postala jedna od rijetkih koja je uspjela preplivati “Oceanovih sedam”.

 Ovim je uspjehom zasluženo osvojila prvo mjesto u izboru za najbolju plivačicu u 2023. godini po izboru WOWSA.

U izboru za najbolju plivačicu, naša je predstavnica ostavila plivače Njemačke, SAD-a, Irske, Velike Britanije, ali i ostale vrhunske sportaše kojih u svijetu nikako ne manjka.

U 90 dana u 2023. godini Levačić je preplivala tri krune daljinskog plivanja, taj veliki “zalogaj” uključuje: La Manche, mostove Manhattna  kao i kalifornijski zaljev od otoka Caroline do San Pedra.

Dina ima tek 27 godina što je čini najmlađom osobom u povijesti koja je ostvarila ovaj izvanredan uspjeh.

Ovaj uspjeh još je veći ako uzmemo u obzir da je naša plivačica do njega došla bez pomoći sponzora. Na svom je facebook profilu objavila broj računa i poveznicu Crowdfunding projekta. Na kraju je uspjela skupiti dovoljno sredstava da ode u Australiju i prepliva Cookov prolaz te tako stavi kvačicu na zadnji od “Oceanovih sedam” prolaza. Otišla je, vidjela, preplivala i s punim pravom, možemo reći, pobijedila.

Da stvar bude još bolja, Cookov prolaz preplivala je na svoj 27 rođendan 14. ožujka pa će taj rođendan nedvojbeno pamtiti zauvijek.

-Iznimna mi je čast što sam izabrana za najbolju u 2023. godini. Iako ovo što radim ne radim zbog nagrada, uvijek je lijepo dobiti priznanje struke i zajednice kojoj pripadam. Moram zahvaliti svim ljudima koji stoje iza mene i koji su uz mene bili na ovom putu. Iako na kraju samo moje ime stoji iza svega, bez njih sigurno ništa ne bi bilo moguće. Jako mi je drago što predstavljam Hrvatsku u ovom sportu i nadam se kako će moji rezultati i dostignuća biti inspiracija drugima da se bave ovim lijepim poslom- istaknula je Levačić.

U trendu

Exit mobile version