Gastro kutak

Piletina s parmezanom

Objavljeno

/

Piletina s parmezanom je jednostavno jelo koje će oduševiti vaše nepce. Ova kombinacija sočne piletine i bogatog okusa parmezana savršena je za večeru ili ručak

Sastojci:

  • 4 pileća fileta
  • 100 g naribanog parmezana
  • 100 g krušnih mrvica
  • 1 čajna žličica sušenog origana
  • 1 čajna žličica sušenog bosiljka
  • 1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
  • sol i papar po ukusu
  • 2 jaja, razmućena

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Filete piletine posolite i popaprite. U zdjeli pomiješajte naribani parmezan, krušne mrvice, origano, bosiljak, češnjak u prahu, sol i papar. Uvaljajte svaki pileći filet u razmućena jaja, a zatim u smjesu za paniranje.

Stavite panirane filete na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.

Poslužite piletinu s prilogom po izboru, kao što su tjestenina, riža ili salata.

U trendu

Exit mobile version