Piletina s parmezanom je jednostavno jelo koje će oduševiti vaše nepce. Ova kombinacija sočne piletine i bogatog okusa parmezana savršena je za večeru ili ručak
Sastojci:
- 4 pileća fileta
- 100 g naribanog parmezana
- 100 g krušnih mrvica
- 1 čajna žličica sušenog origana
- 1 čajna žličica sušenog bosiljka
- 1/2 čajne žličice češnjaka u prahu
- sol i papar po ukusu
- 2 jaja, razmućena
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Filete piletine posolite i popaprite. U zdjeli pomiješajte naribani parmezan, krušne mrvice, origano, bosiljak, češnjak u prahu, sol i papar. Uvaljajte svaki pileći filet u razmućena jaja, a zatim u smjesu za paniranje.
Stavite panirane filete na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
Poslužite piletinu s prilogom po izboru, kao što su tjestenina, riža ili salata.