Piletinu treba jesti često zbog proteina kojima obiluje, a treba je pripremati na različite načine kako nam ne bi dosadila
Piletina u bijelom umaku jedan je od načina kako napraviti ukusan ručak koji će zadovoljti zahtjevna nepca.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 250 g šampinjona
- 400 g vrhnja za kuhanje
- povrtni temeljac
- suhi peršin
- sol, crni papar
- ulje
Priprema:
Pileći file začiniti i peći u tavi na ulju. Kad je meso gotovo, maknuti ga sa strane, a u tavu u kojoj se peklo meso dodati gljive. Kada gljive poprime smeđu boju, izvaditi ih iz tave. U istu tavu dodati povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, te malo suhog peršina i crnog papra.
Kada provrije, vratiti piletinu, pa kuhati još 10 minuta. Nakon isteka vremena dodati gljive i kuhati još minutu.
Piletinu poslužiti uz tople njoke.