Gastro kutak

Pileći file u bijelom umaku s gljivama i njokima

Objavljeno

/

Foto: Borna Ferdo Vukojević

Piletinu treba jesti često zbog proteina kojima obiluje, a treba je pripremati na različite načine kako nam ne bi dosadila

Piletina u bijelom umaku jedan je od načina kako napraviti ukusan ručak koji će zadovoljti zahtjevna nepca.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 250 g šampinjona
  • 400 g vrhnja za kuhanje
  • povrtni temeljac
  • suhi peršin
  • sol, crni papar
  • ulje

Priprema:

Pileći file začiniti i peći u tavi na ulju. Kad je meso gotovo, maknuti ga sa strane, a u tavu u kojoj se peklo meso dodati gljive. Kada gljive poprime smeđu boju, izvaditi ih iz tave. U istu tavu dodati povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, te malo suhog peršina i crnog papra.

Kada provrije, vratiti piletinu, pa kuhati još 10 minuta. Nakon isteka vremena dodati gljive i kuhati još minutu.

Piletinu poslužiti uz tople njoke.

U trendu

Exit mobile version