Ovaj kremasti i bogati curry kombinira sočne komade piletine s ukusnim kikirikijevim umakom i povrćem. Poslužen uz rižu, jednostavno je jelo za sve ljubitelje bogatih okusa
Sastojci:
- 4 pileća zabatka (bez kosti)
- 1 srednji luk (sitno sjeckan)
- 3 češnja češnjaka (sitno sjeckana)
- 1 komad svježeg đumbira (nariban)
- 1 žličica mljevenog korijandera
- 1 žličica mljevenog kumina
- 1/2 žličice kurkume
- 1/2 žličice paprike
- prstohvat kajenskog papra
- 3 žlice ketchupa
- 3 žlice maslaca od kikirikija
- 2 šalice pilećeg temeljca
- 1 tikvica (narezana)
- 1 crvena paprika (narezana)
- 1/2 šalice pečenih kikirikija
- svježi korijander i limeta za ukrašavanje
Priprema:
Pileće zabatke narežite na manje komade i začinite solju i paprom. Na srednje jakoj vatri pržite piletinu u tavi s uljem dok ne poprimi zlatno-smeđu boju, zatim je izvadite iz tave i stavite sa strane.
U istoj tavi pržite luk dok ne postane proziran, zatim dodajte češnjak i đumbir, te pržite još minutu. Dodajte korijander, kumin, kurkumu, papriku i kajenski papar te miješajte da se začini oslobode.
Dodajte ketchup i maslac od kikirikija u tavu, dobro promiješajte da se sve sjedini.
Vratite piletinu u tavu, prelijte pilećim temeljcem i pustite da zavrije. Zatim smanjite vatru i kuhajte 20-25 minuta dok piletina ne omekša.
Zatim dodajte narezanu tikvicu i papriku. Kuhajte dok povrće ne omekša, ali da ostane hrskavo – otprilike 30 minuta.
Poslužite s rižom, pospite pečenim kikirikijem, svježim korijanderom i sokom od limete.