Nema ništa finije od dobrog komada mesa, još ako je punjen s ukusnim sirom i šunkom to je pun pogodak
Sastojci:
- pileća prsa
- 120 g sira gaude
- 100 g šunke u ovitku
- pola jedne mozzarelle
- vegeta
- sol
- Crni mljeveni papr
- malo ulja
- ružmarin
Priprema:
Pileća prsa razrezati po pola, ali ne do kraja kako bi se mogla poklopiti. Meso napuniti šunkom, sirom i mozzarelom pa razrezanu stranu zatvoriti čačkalicama. Sve začiniti s paprom, vegetom i ružmarinom, zatim ostaviti da malo odstoji dok se tava ne zagrije.
U zagrijanu tavu dodati malo ulja kako se piletina ne bi zaljepila za dno tave. Pileća prsa staviti u tavu pa peći sa svake strane dok meso ne poprimi svjetlu boju. Potom prsa prebaciti u protvan te prekriti aluminijskom folijom. Pileća prsa zatim peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 45 minuta.
Kad je meso skoro gotovo, skinuti foliju i posuti ga ribanom gaudom. Vratiti jelo u pećnicu dok se sir ne rastopi. Pileća prsa poslužiti uz prilog po želji.