Gastro kutak

I LISICE BI TO PAPALE Pileća prsa sa šunkom i sirom

Objavljeno

/

Fotografija: Jabuka tv

Nema ništa finije od dobrog komada mesa, još ako je punjen s ukusnim sirom i šunkom to je pun pogodak

Sastojci:

  • pileća prsa
  • 120 g sira gaude
  • 100 g šunke u ovitku
  • pola jedne mozzarelle
  • vegeta
  • sol
  • Crni mljeveni papr
  • malo ulja
  • ružmarin

Priprema:

Pileća prsa razrezati po pola, ali ne do kraja kako bi se mogla poklopiti. Meso napuniti šunkom, sirom i mozzarelom pa razrezanu stranu zatvoriti čačkalicama. Sve začiniti s paprom, vegetom i ružmarinom, zatim ostaviti da malo odstoji dok se tava ne zagrije.

U zagrijanu tavu dodati malo ulja kako se piletina ne bi zaljepila za dno tave. Pileća prsa staviti u tavu pa peći sa svake strane dok meso ne poprimi svjetlu boju. Potom prsa prebaciti u protvan te prekriti aluminijskom folijom. Pileća prsa zatim peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 45 minuta.

Kad je meso skoro gotovo, skinuti foliju i posuti ga ribanom gaudom. Vratiti jelo u pećnicu dok se sir ne rastopi. Pileća prsa poslužiti uz prilog po želji.

U trendu

Exit mobile version