Šaran je riječna riba kojeg vole svi oni što se bave ribolovom. Njegovo meso obiluje brojnim vitaminima i mineralima, te ga se zbog toga preporučuje često konzumirati. Spremite pijanog šarana za ručak ovaj petak i oduševite svoje ukućane.
Sastojci:
- jedan šaran od 2 kg
- cijeđeni sok jednog limuna
- peršin
- ulje
- Vegeta
- bijeli luk
- sol
- 1 dl bijelog vina
- malo viskija
- 1 kg krumpira
Priprema:
Sitno isjeckati bijeli luk, pomiješati ga sa malo ulja, sokom od limuna, Vegetom i peršinom. Šarana posoliti sa svih strana. Ribu zarezati pa je napuniti s nadjevom od bijelog luka i začina. Izrezati krumpir na ploške te s njime obložiti dno vatrostalne posude. Na krumpir staviti šarana i sve zajedno peći u pećnici 15 minuta na 200 stupnjeva.
Nakon 15 minuta šarana zaliti bijelim vinom, pa nastaviti peći još sat vremena. Tijekom pečenja ribu zalijevati bijelim vinom te dodati malo viskija.
Šarana poslužiti s krumpirom i salatom po želji.